Zo ga je positief om met de lockdown

Zo ga je positief om met de lockdown

Het nieuwe jaar is anders begonnen dan voorheen. Het feestelijke gevoel is er natuurlijk wel, maar het positieve gevoel van een nieuw begin met alle goede voornemens die daarmee gepaard gaan, heeft wel een knauw gekregen dit jaar! Het is belangrijk om in deze periode dat je met je gezin veel in je eigen huis zult zijn, terug te gaan naar de basis.

Het hele gezin thuis, en nu?

In het begin voelt het nog een beetje als vakantie als je thuis kunt werken en de kinderen niet naar school gaan. Maar de ervaring heeft ons helaas al geleerd, dat dat gevoel niet erg lang zal duren. Daarom moet je als volwassene direct reageren! Ga niet bij de pakken neerzitten en laat aan de rest van je gezin ook merken dat het leven gewoon doorgaat, ook tijdens de lockdown. Dus niet net doen of het vakantie is, maar proberen de regelmaat in je dagindeling vast te houden. Dat houdt ook in dat iedereen op tijd opstaat, samen aan tafel gaat voor het ontbijt om de dag goed te beginnen. Dat klinkt wellicht gek, maar het werkt!

Eerst werken dan plezier

Als jij thuis werkt, is het handig om ‘s ochtends direct te beginnen met je taken voor die dag. Hoe eerder je begint, hoe eerder je ook klaar bent. Dat geldt ook voor de kinderen. Alle opdrachten die van school binnenkomen, kunnen ze het beste direct oppakken. In de ochtend is je hoofd nog fris en als het werk gedaan is, is het tijd voor iets anders.

Get creative

Lockdown én winter! De ideale combinatie om dingen te verzinnen die je thuis kunt doen! Probeer je partner en kinderen te stimuleren iets creatiefs te doen. Samen nieuwe recepten uitproberen, samen zingen, dansen of sporten of klussen in huis. Geef een nieuwe kleur aan de muur in de badkamer of slaapkamer of timmer samen een mooi kastje in elkaar. Als je het leuk vindt om bijvoorbeeld zelf sieraden te maken, kun je online bij een sieraden groothandel alle items kopen om zelf aan de slag te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar het assortiment van Betaalbarekralen.nl voor kant-en-klare sieraden of voor artikelen om zelf sieraden te maken. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.