Gereedschap

Gereedschap

In de bouw, ongeacht uw beroep, bent u hoogstwaarschijnlijk een gereedschap met de naam diamantzaagblad tegengekomen. Diamantschijven variëren en zijn verkrijgbaar bij elke bouwwinkel. Het is echter het beste om uw diamantschijven bij THS tools te kopen, omdat zij kwaliteit boven kwantiteit stellen. Dat gezegd hebbende, diamantzaagbladen zijn erg goed in het snel en netjes zagen door materialen zoals: tegels, glas, blokken, bakstenen en beton. Ze zijn een zeer populair hulpmiddel in de bouwsector vanwege hun duurzaamheid en efficiëntie. Diamantzaagbladen gaan erg lang mee en zaagbladen vervagen gemakkelijk.

 

Bevatten diamantzaagbladen diamant?

U vraagt zich misschien af waarom diamantzaagbladen diamant in de naam hebben, maar ondanks de naam diamant, is Diamant gereedschap niet volledig gemaakt met diamanten. Ze zijn gemaakt van een mix van metaal, staal en diamantkristallen. De diamantkristallen in diamantzaagbladen zijn niet dezelfde als die in juwelierszaken. Het soort diamant dat in diamantschijven wordt gevonden, wordt synthetische diamant genoemd, die wordt gemaakt door middel van hogedruksynthese, hoge temperatuur en hoge synthetische processen. Het proces dat wordt gebruikt om elk segment van een diamantblad te maken, heeft een vitale rol op de sterkte van het blad.

 

Verschil tussen stalen blad en diamantblad

Een stalen blad wordt meestal gebruikt om door zachtere materialen te snijden, zoals hout. Maar diamantbladen snijden harde materialen die harder zijn dan hout. De gereedschappen zijn echter niet gelijk geschapen. Stalen bladen zijn ook taai, maar ze zijn geen partij voor diamanten bladen. Op bouwterreinen worden diamantzaagbladen gebruikt om door bakstenen, beton en blokken te zagen. Als het niet beschikbaar is op een bouwplaats zal het zeer moeilijk zijn voor arbeiders en ingenieurs om succes te boeken bij het zagen van harde materialen. De meeste bouwbedrijven zorgen dat ze deze aanwezig hebben. Het is zelfs verplicht voor de werfleider om ervoor te zorgen dat het altijd direct beschikbaar is.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.