Huis kopen? Vermijd dan deze valkuilen

Huis kopen? Vermijd dan deze valkuilen

Ben je van plan om een huis te kopen? Neem dan niet te snel beslissingen, maar neem hier rustig de tijd voor. Een huis kopen is namelijk een hele investering, en je wil niet een verkeerde keuze maken. Daarom hebben we een aantal valkuilen opgesteld die je moet vermijden als je van plan bent om een huis te kopen.

  1. Niet weten wat je wilt

Wanneer je een huis wilt kopen, moet je natuurlijk wel van tevoren een duidelijk beeld hebben van waar je naar op zoek bent. Ga dus niet blindelings huizen bekijken terwijl je nog niet precies weet wat je wilt. Een tip van ons: maak een wensenlijstje. Schrijf op hoe je wilt dat jouw huis eruit ziet, zowel van binnen als van buiten. Houd rekening met het aantal kamers dat je in je huis wilt hebben en of je graag een tuin of balkon wilt. Houd ook rekening met de omgeving: wil je juist in een rustige buurt wonen of dichtbij het centrum? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, kan jouw zoektocht beginnen!

  1. Geen hulp inschakelen

Sommige mensen die een huis gaan kopen, willen graag alles zelf doen. Toch raden we je aan om wat professionele hulp in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar. Hij of zij kan je helpen om het koopproces in goede banen te leiden. Zo brengt een makelaar jouw woonwensen in kaart, regelt de bezichtigingen en zorgt bijvoorbeeld voor het opstellen van een verkoopcontract. Of je nou een makelaar Krommerie of een makelaar Zaandam nodig hebt: een beetje hulp kan zeker geen kwaad. 

 

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een financieel adviseur in te schakelen. Deze adviseur kan jou onder andere helpen met het berekenen van jouw maximale hypotheek. 

Zorg dus dat je een makelaar of adviseur inschakelt wanneer je een huis wilt kopen. Zo voorkom je dat je bij het kopen van een huis dingen over het hoofd ziet. Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. 

  1. Geen bouwkundige keuring hebben

Omdat een bouwkundige keuring vaak wat extra tijd en geld kost, doen veel mensen soms niet de moeite om hier achteraan te gaan. Toch is een bouwkundige keuring erg belangrijk om te doen voordat je een huis gaat kopen. Zo 1-2-3 kan je misschien niet alle schade of gebreken zien, daarom heb je experts nodig die hier beter oog voor hebben. Zo weet je tegen welke kosten je aan kan lopen de komende jaren, en of deze kosten het waard zijn om het huis te kopen.

 

Met deze valkuilen op een rijtje, heb je hopelijk een duidelijker beeld waar je tegenaan kan lopen bij het kopen van een huis. Zorg dus dat je goed weet wat je wilt, hulp inschakelt en een bouwkeuring hebt: dan zit jij binnen de kortste keren te genieten in jouw droomhuis.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.