Tips voor een zen badkamer

Tips voor een zen badkamer

In deze tijden hebben we allemaal behoefte aan meer zen in ons leven. In deze blog gaan we het hebben over de manieren waarbij je meer zen toevoegt aan jouw badkamer.

Geef de voorkeur aan ronde en natuurlijke meubels

Organische vormen accentueren het gevoel van welzijn van een ruimte. Ook zullen edele materialen en van natuurlijke oorsprong zen toevoegen en u helpen een echte ontspannende omgeving te creëren.

Geef voor een Zen-badkamer dus de voorkeur aan meubels met strakke lijnen die zijn geïnspireerd op Scandinavische, Japanse of zelfs minimalistische stijlen.

De juiste badkamerplant kiezen

Jouw Zen-badkamer biedt plaats aan tropische planten die geen last zullen hebben van het gebrek aan natuurlijk licht. Aan de voet van het bad kan je daarom de volgende kamerplanten en planten zetten:

  • Aloë Vera
  • Varen, als je badkamer bijzonder donker is.
  • Kentia, een hoge, slanke palmboom voor bijzonder kleine ruimtes.
  • Monstera, voor een urban jungle decor.
  • Sansevieria, regelt de luchtvochtigheid in de kamer.
  • De maanbloem, tropisch en elegant, reinigt de lucht in huis.

Welke kleuren voor een Zen-badkamer?

Om in alle rust sfeer te blijven creëren is het aan te raden om te kiezen voor neutrale, heldere en zachte tinten zoals de verschillende tinten wit, beige of lichtgrijs. En om de groene planten te weerspiegelen, kun je spaarzaam groene accenten toevoegen. De kleur kan worden toegevoegd op de wastafel, of de accessoires zoals: decoratieve elementen en badtextiel bijvoorbeeld.

Zen verlichting

Ongeacht de stijl van de badkamer, is een  goede verlichting zeker essentieel. Hiervoor moeten we niet tevreden zijn met de lamp die aan het plafond is geïnstalleerd. Denk eraan om de lichtintensiteit en de kleuren te variëren en de lichtbronnen te vermenigvuldigen.

Kijk bijvoorbeeld naar goede sfeerverlichting of een spiegel met verlichting. Tegenwoordig zijn spiegel verlichtingen voorzien van meerdere standen zodat je de kleur van de verlichting zelf kan bepalen.

Bad en douche

De eerste is een uitnodiging om te ontspannen. Maar ook de tweede kan gemakkelijk veranderen in een moment van absolute ontspanning. Dus hoe kies je tussen een bad of een douche voor een ontspannende en aangename badkamer?

Een bad is automatisch al vrij ontspannend maar een douche kan ook heel ontspannend zijn. Door het installeren van een regendouche haal je extra comfort in huis. Zo is douchen heel aangenaamd en plesant.

Een sauna thuis

De Finse levenskunst, de sauna is een uitstekende stressverlichter. In Finland is er bijna één sauna per 3 inwoners. Dit betekent dat, ongeacht de grootte van de leefomgeving, binnen of buiten, de sauna overal aanwezig is. Na een zware dag kan je in de houten hut ontspannen terwijl onze huid op natuurlijke wijze reinigt. Ook versterkt de droge hitte van vulkanische stenen het immuunsysteem. Geen reden om weerstand te bieden aan deze wellnesstrend uit het noorden!

Het bubbelbad

Het is veel meer dan een eenvoudig bad, het stelt je in staat om thuis te genieten van een echte spa zonder dat je er extra vierkante meters aan moet besteden. Je kan het gebruiken als een normale bad maar zodra een extra dosis ontspanning nodig is, zal een verkwikkende hydromassage heerlijk zijn rol spelen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.