Tips voor het onderhoud en de hygiëne van mobiele sanitair units

Tips voor het onderhoud en de hygiëne van mobiele sanitair units

De mobiele sanitaire units van zelfbouwcontainer

Een mobiele sanitaire unit is de perfecte oplossing voor een toilet bij u op uw buitenterrein. Het bevat ook nog een wasbak zodat uw handen gewassen kunnen worden na een bezoek aan de sanitaire unit en als grootste voordeel is dat unit mobiel is waardoor hij gemakkelijk op een andere plek geplaatst kan worden indien nodig. Het bevat een plug and play principe.

Hoe onderhoudt u de mobiele sanitaire units en houd u de unit goed schoon

De onderhoud van sanitaire units is erg vergelijkbaar met dat van reguliere sanitaire voorzieningen. Maar er zijn enkele specifieke aandachtspunten vanwege de mobiliteit en het gebruik ervan op verschillende locaties. Hier zijn een aantal stappen voor het onderhoud van een mobiele sanitaire unit:

Een dagelijkse grondige reiniging:

Dagelijks schoonmaken is voor een mobiele unit van groot belang. Door even de vloer de vegen en te dweilen, de toilet te reinigen en de wastafel en/of douche schoon te maken blijft de unit altijd van hoge kwaliteit.

Zorg voor voldoende voorraad:

Zorg ervoor dat alle benodigdheden zoals toiletpapier, zeep, handdoeken en andere items voldoende zijn en zul ze aan indien nodig.

Loop eens per week even rondom voor een inspectie:

Voor een unit die bijvoorbeeld vaak verplaatst wordt is het erg handig om altijd even te inspecteren op lekkages, verstoppingen en eventuele schade. Want er kan altijd wat gebeuren tijdens het verplaatsen. 

Grondige reiniging en desinfectie:

Voer een keer per week een diepere reiniging uit, inclusief het grondig reinigen van alle oppervlakken en het desinfecteren van toiletten, douches en andere voorzieningen. 

Inspectie van al het apparatuur:

Controleer eens per maand de werking van alle apparatuur, zoals de verwarmingssystemen, spoelmechanismen, en repareer of vervang indien nodig. 

Diepgaande reiniging voor moeilijk bereikbare plekken:

Voer eens per maand een grondige reiniging uit bij de moeilijk bereikbare plekken. Hierbij moet u denken aan de leidingen en de afvoer van de unit. Dit houdt verstoppingen tegen. 

Tips voor het verplaatsen van uw mobiele sanitaire unit:

Controleer de stabiliteit van de sanitaire unit:

Controleer de stabiliteit en de veiligheid van de unit voordat u deze verplaatst. Zorg ervoor dat alles stevig en veilig is vastgezet voor transport.

Controleer alle afsluitingen van de sanitaire unit:

Controleer of alle deur, ramen en afsluitingen goed sluiten om lekkage en schade tijdens het transport te voorkomen. 

Kortom, is het regelmatig van het schoonhouden van uw mobiele sanitaire unit van groot belang. Dit zorgt ervoor dat de unit altijd bruikbaar is en ook tijdens het vervoer van de unit er niks geks kan gebeuren. Kortom, zorg ervoor dat de sanitaire unit altijd schoon, functioneel en veilig blijft voor gebruik op verschillende locaties.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.