Wijnliefhebber? Investeer in een wijnkast!

Wijnliefhebber? Investeer in een wijnkast!

Intro: Ben jij een wijnliefhebber? En ga je vaak op wijntour? Dan heb je wellicht regelmatig mooie wijnen mee uit diverse wijngebieden. Je kunt deze het beste op de juiste temperatuur bewaren. Investeren in een wijnkast in de volgende stap! Lees meer over wijnkasten en wijngebieden in dit artikel.

Wijnen uit diverse wijngebieden bewaren

Wanneer je regelmatig op wijnreis gaat, dan neem je zeker op regelmatige basis een aantal dozen met kwalitatief goed wijnen mee uit diverse wijngebieden. Het is goed om deze wijnen op de juiste temperatuur te bewaren. Ieder wijngebied heeft zo zijn eigen speciale wijnen die elk voor zich op een temperatuur het beste bewaard kunnen worden. Informatie over wijngebieden inwinnen in handig zodat je op de hoogte bent van de kwaliteit, herkomst en wijze van uitserveren. 

 

Wijnkasten soorten

Investeren in een wijnkoelkast is niet iets wat je elke dag doet, maar wel een slimme investering is voor jouw huis en keuken. Er zijn verschillende soorten wijnkasten. Zo zijn er wijnkasten die je kan laten inbouwen in je keuken. In diverse maten. Afhankelijk van de capaciteit die je nodig hebt, kun je beslissen welke maat goed past in jouw keuken. Zo kan je deze op maat laten inbouwen. 

 

Er zijn ook wijnklimaatkasten die je los kunt plaatsen in je keuken of je woonkamer. Een wijnklimaatkast hoeft niet per se in de keuken te staan. Het kan ook heel mooi staan in de woonkamer. Een pronkstuk naast een kast met wijnglazen bijvoorbeeld. 

 

Ben je niet van plan om veel wijn op te slaan of heb je gewoon niet zo’n groot huis? Dan kan je ook kiezen voor een kleine wijnkoelkast. Deze kan je bijna overal wel neerzetten. Ook handig om mee te nemen als cateraar naar events. 

Temperaturen instellen en bewaren

Iedere wijn heeft specifieke kenmerken. De temperatuur bepaald of deze specifieke kenmerken tot hun recht komen. Het is daarom belangrijk om de wijnen op de juiste te bewaren. Een wijnkast kan je op diverse temperaturen instellen. Er zijn wijnkasten met 1 zone. Hier kan je bijvoorbeeld alleen witte wijn of alleen champagne of alleen rode wijn in bewaren. 

 

Kies je een wijnkoelkast met 2 zones, dan kan je 2 soorten wijn opslaan. Bijvoorbeeld witte wijn en champagne. Deze behoeven ieder op zich een andere temperatuur. Of witte wijn en rode wijn. 

 

Witte wijn bewaar je vaak tussen de 10 en 12 graden Celsius. Stevige rode wijnen serveer je tussen een temperatuur van 16 en 18 graden Celsius. Champagne bewaar je weer kouder tussen de 8 en 10 graden Celsius. Het is dus goed om te bepalen welke wijnen je wilt gaan bewaren. Rosé kan je nog kouder bewaren. Zo tussen de 6 en 8 graden Celsius is het lekker koel om te serveren in de zomer. Rosé kan je dus makkelijker in een gewone huiskoelkast bewaren. Voor de andere wijnen staat een gewone huiskoelkast te koud. 

 

Op wijnkast kun je diverse wijnkasten vergelijken en ontdekken welke wijnkast de investering waard is voor jouw interieur. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.