Wijnkoelkast aanschaffen? Zo kies je de beste voor jouw huis!

Wijnkoelkast aanschaffen? Zo kies je de beste voor jouw huis!

Wil je een wijnkoelkast aanschaffen? Maar weet je niet welke de beste is voor jou? Twijfel je tussen een grote wijnkoelkast of juist een kleiner wijnkastje? In dit artikel lees je tips voor het kiezen van een wijnkoelkast. Zo weet jij beter waar je naar moet kijken en wat bij je past. 

 

Een grote of een klein wijnkastje? 

Dat er vele soorten wijnkoelkasten zijn dat weten we. Maar hoe weet jij welke wijnkast het beste bij je past? Kies je een grote of een klein wijnkastje? 

 

Wanneer je thuis vooral wijn voor jezelf en vrienden wilt bewaren. Lees kleine gezelschappen. Dan kan een kleine wijnkastje voldoende zijn. Hierin kan je 12 tot 22 flessen wijn bewaren afhankelijk van welke soort wijnkast je kiest. Deze kleine wijnkoelkasten hebben vaak maar 1 temperatuurzone. Het is dus goed om te bedenken of je, maar 1 soort wijn in de wijnkoelkast wilt bewaren of meerdere zones nodig gaat hebben. In dit artikel gaan we even uit van 1 soort. Witte wijn of rode wijn. Je kunt de temperatuur altijd aanpassen op de wijn die je gaat bewaren. Maar het is toch goed om hier over na te denken. 

Waar je een klein wijnkastje het beste kunt neerzetten

Een klein wijnkastje kun je makkelijker op diverse plaatsen in je huis neerzetten. Zeker wanneer je een kleine woning hebt, is dit een handige keuze. Je kunt deze in de keuken plaatsen op het aanrecht. Maar ook op een bijzettafeltje naast je keuken of in de woonkamer. 

 

Je kunt het ook op de grond plaatsen als je het niet erg vind om te bukken. Maar het is dan wel leuk om er een leuke aankleding aan te geven met bijvoorbeeld planten, glazen en accessoires. 

De voordelen van een klein wijnkastje

  • Makkelijk te plaatsen op verschillende plekken in huis;
  • Makkelijk te vervoeren als je bijvoorbeeld ergens een diner gaat verzorgen of met feestdagen;
  • Compact en altijd goed te vullen;
  • Je kunt er wijn langere tijd in bewaren;
  • Geluidsarm en zeer lage vibratie om de wijn tot rust te laten komen;
  • Zomers kun je de wijn door middel van een compressor ook gekoeld bewaren.

Accessoires bij een wijnkoelkast kopen

Wanneer je de wijnkoelkast gaat kopen en wilt aankleden met accessoires is het leuk dit te doen met wijnglazen, een wijnopener en een bakje waarin je de kurken bewaard. Dit geeft naast de wijnkoelkast zelf ook een bourgondische sfeer weer.

 

Verder kun je ook denken aan een wijnkoeler. Zo kan je de wijn vanuit de wijnkoelkast gekoeld op tafel zetten. Dit is vooral handig als je met name witte wijnen gaat bewaren en serveren. 

 

Op dewijnkoelkast kun je diverse wijnkoelkasten bekijken om te zien welke het beste bij je past. Bekijk de mogelijkheden om een wijnkoelkast te kopen bij deze expert. Naast de kleine wijnkoelkasten zijn er ook smalle inbouw klimaatkasten. Ook deze kunnen de optie zijn om te overwegen. Ze hebben iets meer opslag capaciteit. Maar vragen wel om meer aandacht om ze te plaatsen in huis.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.