Welk klimmateriaal is het meest geschikt voor jou?

Trap huisklussen

Je hebt veel verschillende trappen en ladders, maar waar ga jij voor? Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Heb je een huis, bovenwoning of appartement? Hoeveel ruimte heb je en doe je al je huisklussen zelf? Wij helpen je een handje om te bepalen wat voor trap of ladder geschikt is voor jou.

Waar let je op bij het kiezen van een trap of ladder?

Moet jij vaker een klus op hoogte uitvoeren? Zoals bijvoorbeeld ramen wassen, of werkzaamheden aan de gevel of het dak. Dan wil je een ladder hebben die stabiel is en uitschuifbaar. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je een degelijke ladder aanschaft. Opsteekladders zijn ideaal voor grotere klussen in huis. Met een opsteekladder kun jij elke plek in de hoogte bereiken. Heb je wat meer klussen binnen huis, dan is een trap wel enorm handig. Of het nu gaat om huishoudelijke klussen of ramen wassen, een trapje kun je overal bij gebruiken. Trappen zijn in alle lengtes verkrijgbaar en door het relatief lage gewicht ook gemakkelijk om te verplaatsen.

Denk aan je veiligheid

Kies dus altijd een ladder of trap van goede kwaliteit om ongelukken te voorkomen. Voor je met de ladder of trap gaat werken, is het ook belangrijk dat je de hele ladder goed nakijkt of alles nog goed werkt en er geen losse onderdelen aan zitten. Zorg dat als je een opsteekladder gebruikt, dat je altijd met twee personen bent. Eén persoon houdt de ladder vast en de ander kan de ladder op klimmen en aan de slag.

Opbergruimte

Een lange ladder is natuurlijk heel handig maar houdt er ook rekening mee dat je genoeg ruimte thuis hebt om deze op te bergen. Je kunt hiervoor de lengte meten als de ladder helemaal ingeschoven is. Heb je een garage of tuinhuis, dan kun je hier vaak je ladder in kwijt.

Veel verschillende ladders

Naast opsteekladders, heb je ook nog verrijdbare ladders, reformladder en nog veel meer mogelijkheden. Reformladders zijn stevig omdat je deze in A positie kunt gebruiken. Een verrijdbare ladder kan eenvoudig verplaatst worden en deze zijn zelfs verkrijgbaar met een bordes, zodat je boven op de ladder stevig staat. Kortom, er zijn ontzettend veel mogelijkheden, afhankelijk van je ruimte, de klus en je budget. De Klimexpert heeft een groot aanbod en voor iedere klus de perfecte oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *