Alles wat u moet weten over de taxus als haagplant

Alles wat u moet weten over de taxus als haagplant

Bent u van plan om de taxushaag te planten, of wilt u graag meer over deze plant weten? Dan bent u hier op het juiste adres. De taxushaag is een zeer populaire haag vanwege de hoge dichtheid en de karakteristieke donkergroene naalden. De taxus groeit bovendien niet zo snel, wat het een makkelijk te onderhouden plant maakt. Een taxushaag is een traditionele haag die u veel terugziet in grote, statige tuinen en als siertuin. De taxus is een verzamelnaam van meerdere planten, zoals de Taxus Baccata, Taxus Media Hilii en Taxus Media Hicksii. In dit artikel leest u meer over de taxus als haagplant.

Kenmerken van taxus als haagplant

Zoals we hierboven beschreven is de taxus dus zeer geschikt als haagplant. Dat heeft een aantal redenen. Zo is de taxus een vrij langzame groeier. Daardoor is het een ontzettend fijne plant om te onderhouden als deze als haag geplant is. Een keer per jaar snoeien is voldoende, al is twee keer snoeien nodig als u de haag echt strak wilt houden. Snoeien doet u het best in juni en september. Ondanks de langzame groei, zorgt een taxushaag wel voor een hoge dichtheid. De twijgen van een taxushaag groeien dicht op elkaar en laten bijna niets doorschijnen. Een taxushaag zorgt dus voor voldoende privacy en beschutting.

De taxushaag in de winter

De taxushaag is dus een ideale haag wanneer u graag uw tuin en huis afschermt van uw buren en de rest van de omgeving. Het is dan ook extra prettig dat de taxushaag wintergroen is, wat betekent dat de planten ook tijdens een koude winter tot min 20 graden Celsius hun groene en dichte uitstraling behouden. De taxus Media Hicksii produceert in de herfst overigens fraaie rode bessen, wat de look van uw haag enkel ten goede komt. Het ziet er allemaal net iets vrolijker uit met die rode bessen. Heeft u toch liever een groene haag zonder bessen? Dan is de Media Hilii het alternatief.

Gooi uw snoeiafval niet weg!

De taxus heeft nog een ander groot voordeel, wat we nog niet genoemd hebben in dit artikel. Niet veel mensen weten dit, maar de taxus bezit natuurlijke grondstoffen die gebruikt kunnen worden in de productie van kankermedicatie. Door uw snoeiafval in te leveren bij een ophaalpunt kunt u het goede doel steunen. Zeker doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *