Verpleegbed aanschaffen? Let hier op!

Verpleegbed aanschaffen? Let hier op!

Wanneer u ouder wordt, zal u waarschijnlijk wel merken dat bepaalde zaken steeds lastiger zijn. Het is natuurlijk te hopen dat u nog kerngezond bent en overal van kunt genieten. Deze situatie is helaas niet voor iedereen van toepassing. Om u het dagelijkse leven iets makkelijker te maken, bestaat er een seniorenbed. Dit maakt bepaalde handelingen die u dagelijks verricht een stuk gemakkelijker. In dit artikel krijgt u meer informatie hierover en misschien is het wel iets voor u.

Een ander soort bed

Een van de meest voorkomende klachten, is dat ouderen steeds meer moeite hebben om hun bed uit te komen. Dit gaat niet over het feit dat zij blijven slapen. Het gaat erom dat zij moeite hebben om recht op te gaan zitten en vervolgens zichzelf helemaal omhoog moeten laten komen. Een manier om dit op te lossen, is het hebben van een hoog laag bed.

Dit bed heeft vele functies die ervoor zorgen dat u eenvoudiger kunt opstaan. Het werkt in die zin hetzelfde als een verpleegbed. U kunt het gedeelte van het hoofd omhoog laten komen waardoor u gaat zitten. Vervolgens kunt het gehele bed omhoogtillen. U hoeft nu enkel nog te draaien en uit te stappen. Opstaan is nog nooit zo makkelijk geweest.

Als u van plan bent om iets in deze richting te kopen, kijk dan goed naar het volgende. U kunt kiezen voor 2 losse bedden die wel tegen elkaar aan kunnen staan. Wanneer u deze heeft, kunt u beter onder de bedden schoonmaken want onder de bedden zitten in de meeste gevallen wieltjes. Mocht u een compleet bed willen, dan kan dat natuurlijk ook.

Slechts een van ons heeft het nodig, wat nu?

Het komt vaak voor dat er maar een iemand van het stel de hulp nodig heeft. Hier is een simpele oplossing voor zodat niet het hele bed steeds op en neer hoeft. Eigenlijk koopt u een bed met 2 elektrische motoren daarin. Op deze manier kunt u de 2 gedeeltes van het bed op afzonderlijke wijze van elkaar bedienen. Uiteraard zijn er dan ook 2 matrassen aanwezig anders zit u met een ander probleem.

Het kan zijn dat u helemaal geen hoog laag bed wilt maar uw partner wel. Een bed is iets dat lang mee gaat. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat uw bed ook al de mogelijkheden heeft. U kunt deze dan gewoon nog niet gebruiken tot het moment dat u denkt dat het toch wel prettig is. Om nou nog een 2e deel van het bed later in te bouwen, is niet heel praktisch.

Ik heb interesse

Is dit echt wat voor u of voor uw partner? Bekijk dan snel het aanbod online of ga een keer langs bij een winkel die een seniorenbed verkopen. Zij zullen u meer advies geven over de soorten bedden en de materialen daarvan. Hopelijk vindt u de ideale match zodat u optimaal kunt genieten van uw slaap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *