Nieuwe vensters die het uiterlijk van uw huis volledig veranderen

Nieuwe vensters die het uiterlijk van uw huis volledig veranderen

 

Hoewel ramen vaak een permanent armatuur in een huis lijken, zijn er veel redenen waarom u zou kunnen besluiten ze te vervangen. Praktisch gezien kunnen uw oude ramen tochtig, moeilijk schoon te maken of niet erg energiezuinig zijn. Vanuit een visueel perspectief wilt u misschien dat het raam een ​​ander framemateriaal, maat, kleur is of op een nieuwe manier werkt.

Om u te helpen bij het maken van de beste raamkeuze, hebben we enkele tips en ideeën samengesteld om u door het proces te begeleiden. U kunt zelfs het uiterlijk van uw huis volledig veranderen! ARW is de specialist in ramen en deuren Lier.

Hoe verschillen nieuwe en vervangende ramen van elkaar?

Het belangrijkste verschil tussen nieuwe en vervangende vensters is de manier waarop het venster is geïnstalleerd.

Nieuwe ramen gebruiken een spijkervinframe dat direct in zichtbare houten stijlen kan worden genageld.

Vervangende ramen worden geïnstalleerd met een vlakke vin (of Z-balk), meestal gebruikt in stucwerk of bakstenen buitenkanten, huizen met gevelbeplating of een blokkozijn. Kies bij Jouwvakman uit een groot productaanbod.

NIEUWE VENSTERS

Deze worden meestal geïnstalleerd wanneer u de vorm of grootte van de raamopening van uw huis wilt wijzigen, in wezen een volledig nieuw venster met het frame erin. Als u van plan bent nieuwe ramen te kopen, zorg er dan voor dat de structuur van uw huis de verandering kan ondersteunen. Het gaat meestal om het inhuren van een professional om het timmerwerk, de installatie en het controleren van de dragende constructies te doen, omdat het een complexe klus is. Nieuwe ramen kunnen de look en feel van uw huis volledig veranderen door niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant nieuw leven in te blazen.

VERVANGING VENSTERS

Vervangende ramen zijn iets eenvoudiger. Het installeren van vervangende vensters houdt in dat oude vensters worden verwijderd en nieuwe op hun plaats worden geplaatst. Uw vervangende ramen worden op maat gemaakt om precies te passen bij die bestaande opening.

De materialen

Nadat u hebt bepaald of u nieuwe of vervangende vensters nodig heeft, moet u nu nadenken over de materialen waarvan de vensters zijn gemaakt. Enkele van de meest populaire materialen voor ramen die u tegenwoordig vindt, zijn glasvezel, hout en vinyl.

 

Glasvezel – Het is een veelzijdig materiaal dat ook wordt gebruikt in de auto-, bouw- en meubelindustrie. Glasvezelramen zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden een betere isolatie dan vinyl of zelfs hout.

Hout – Hout is een heel mooi materiaal, met veel opties voor uitstraling. Hout biedt goede isolerende eigenschappen om zowel koude als hitte te weerstaan. De natuurlijke schoonheid van hout vereist behoorlijk wat onderhoud om het er goed uit te laten zien, inclusief periodiek beitsen en schilderen. Het moet ook worden behandeld zodat het wordt beschermd tegen rot en vocht.

Vinyl– Vinylramen hebben vergelijkbare eigenschappen als vinylhekken. Vinyl heeft weinig tot geen onderhoud nodig en biedt uitstekende isolatie tegen zowel warme als koude temperaturen. U kunt vinylramen tegen zeer redelijke prijzen vinden.

Aluminium kozijnen zijn ook een optie, maar ze zijn niet zo energiezuinig als vinyl en hout.

Denk outside de box

Uw huis wordt bepaald door hoeken van 90 graden. Overal waar je kijkt, is er een rechte hoek. Zelfs schuine daken, hoeken creëren rechthoekige dakranden. Waarschijnlijk de beste en gemakkelijkste manier om de monotonie te doorbreken, is door een aantal onverwachte raamvormen te hebben. Het kunnen leuke en speelse hints zijn over wat er in je huis ligt. Zo laat een rond raam de kijker vaak weten dat er aan de andere kant een badkamer is. Deze ongebruikelijke raamvormen geven meer dan alleen karakter aan de buitenkant van uw huis. Ze kunnen verder gaan dan het intrinsieke ontwerp van het huis.

De vensterstijl wijzigen

Veel mensen veranderen de stijl van hun ramen om een ​​nieuwe look of ontwerp voor hun huis te creëren. Als uw huis oud of gedateerd aanvoelt, wilt u misschien dat de ramen het moderniseren met uw keuze aan framemateriaal. Of misschien wilt u dat een bepaalde kamer meer natuurlijk licht en een groter formaat heeft, of de manier waarop het raam werkt, kan daarbij helpen.

Kies Kwaliteitsvensters

Wanneer u een raam kiest, moet u ook kijken naar kwaliteit, niet alleen naar design. Omdat dit geen meubelstuk is dat u gemakkelijk kunt vervangen. U wilt de komende jaren de beste keuze voor uw huis maken. Een goed raam zal gemakkelijk te gebruiken zijn, energiebesparing opleveren en door de jaren heen standhouden met weinig onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *