Toepassing van slimme verlichting thuis

Toepassing van slimme verlichting thuis

Het huis waarin we wonen wordt sterk beïnvloed door verlichting. Als de verlichting of lampen in onze huizen helder en goed zijn, dan ziet de staat van onze huizen er aantrekkelijk uit. Momenteel kan de verlichting in huis automatisch worden aangepast met behulp van slimme verlichting in huis. Met smart home verlichting hoef je je geen zorgen te maken dat je het huis verlaat als het donker is, want de lampen gaan automatisch aan volgens de gewenste instelling. Een voorbeeld van smart home verlichting zijn lampen die automatische sensoren hebben, bijvoorbeeld wanneer we willen slapen, de lampen gaan automatisch uit of als we het huis verlaten, gaan de lampen automatisch uit en gaan weer aan als we het huis binnenkomen . Deze automatische sensor kan een temperatuur- of geluidssensor gebruiken, of zelfs een afstandsbediening. Er zijn ook lampen die aangaan met een lichtsensor, bijvoorbeeld tuinlampen die aangaan als de zon begint te zakken. 

Voordelen van smart home verlichting 

Met slimme verlichting in huis hoef je je geen zorgen te maken dat je vergeet het licht uit te doen als je buiten bent. U kunt het elektriciteitsverbruik verminderen als u niet thuis bent. Daarom heb je smart home verlichting nodig. U hoeft alleen de verlichting aan te passen, zodat u gebruik kunt maken van automatische verlichting. Dit automatische licht kan ook worden gebruikt volgens onze dagelijkse behoeften, bijvoorbeeld bij activiteiten thuis zoals tv kijken, koken of zelfs niets doen. 

De voordelen van Philips hue als slimme verlichting in huis 

Philips Hue-producten zijn een voorbeeld van slimme verlichtingstechnologie die we kunnen gebruiken als verlichting in onze huizen. Deze lichtinstelling kunnen we op afstand instellen met een applicatie die we eerst op onze smartphone kunnen installeren. Zolang deze Philips Hue lamp verbonden is met internet kunnen we hem op elk moment instellen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de internetverbinding in onze huizen altijd actief is. We kunnen ook de kleur van de lampen die we gaan gebruiken aanpassen aan de omstandigheden die we willen creëren. Wanneer je bijvoorbeeld een romantische sfeer wilt opbouwen met je partner, dan kun je de kleur van de lampen in je kamer veranderen met een donkerdere kleur. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.