De aanschaf van een traplift

De aanschaf van een traplift

Ze zijn inmiddels al op grote schaal toegepast in woningen van ouderen: trapliften. De apparaten zijn voor velen onmisbaar. Vrijwel iedere traplift in Nederland is voorzien van een stoel. Personen die moeite hebben met traplopen, kunnen plaatsnemen in de stoel, die vervolgens via een rail voortbewogen wordt. 

Een traplift is in veel soorten en maten verkrijgbaar, zowel in online als in fysieke winkels. Echter zijn er enkele eisen verbonden bij de aanschaf van een traplift. Dit apparaat is immers niet voor iedereen geschikt. In dit artikel zullen we meer informatie vrijgeven rondom de aanschaf van een traplift.

Wie mag een traplift aanschaffen?

Een traplift is uiteraard niet verkrijgbaar voor iedereen. De lift is ontwikkeld als hulpmiddel voor personen die niet gemakkelijk of niet meer trap kunnen lopen. De redenen hiervoor kunnen per persoon verschillen, denk hierbij aan kortademigheid, gewrichtsproblemen, reuma of gebroken botten

Krijg je een vergoeding bij de aanschaf van een traplift?

Een traplift is voor veel huishoudens noodzakelijk. Helaas hangt er een aardig prijskaartje aan deze speciale lift. De overheid heeft twee manieren ingevoerd waarop de traplift vergoed kan worden. 

  1. WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning verzorgt alle aanpassingen binnen en rondom de betreffende woning om personen in staat te stellen om langdurig zelfredzaam te blijven wonen. 

  1. PGB

Ook het Persoonsgebonden Budget is een manier om de vergoeding te ontvangen. De PGB is een subsidie, ontvangen van de overheid. Het geldbedrag komt vrij om nodige zorg en hulpmiddelen aan te schaffen. Deze subsidie is door vrijwel iedereen met een beperking, stoornis of aandoening die meer hulp nodig hebben aan te vragen bij de gemeente.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.