Tips voor het indelen van je nieuwe keuken

Tips voor het indelen van je nieuwe keuken

Een keukenrenovatie is ontzettend leuk en spannend! De keuken is misschien wel de leukste ruimte om te vernieuwen. Je kunt spelen met tegeltjes, aanrechtbladen en leuke apparaten. Een keuken is ook een enorm belangrijke ruimte in huis en heeft vooral een belangrijke functie. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de indeling hiervan. Ik geef je graag een aantal tips.

Kies goede kwaliteit apparaten

De eerste stap is natuurlijk het bepalen welke apparaten je gaat plaatsen en welke dit precies moeten worden. Neem je een losse koelkast en vriezer? Een losse oven en magnetron of misschien zelfs twee ovens? Wat je ook kiest, het is van belang om een goed idee te hebben van welke apparaten je wil plaatsen. Als je eruit bent wat je nodig hebt, vind je het allemaal bij Eldi.

Plaats apparaten niet tegenover elkaar

De plaatsing van alle apparaten is ook erg belangrijk. Een tip is dus om de apparaten niet tegenover elkaar te plaatsen. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld dat je de vaatwasser en de koelkast beter niet tegenover elkaar kunt plaatsen. Deze apparaten gebruik je beide erg vaak. De kans dat twee personen in de keuken deze twee tegelijk willen gebruiken is daardoor redelijk groot. Dit kan een irritante barricade vormen. Dit wil je natuurlijk voorkomen in je gloednieuwe keuken. Bedenk daarom goed hoe en hoe vaak je de verschillende apparatuur gebruikt zodat de functies elkaar niet gaan blokkeren.

Maak het werkblad op de juiste hoogte

Als je toch je keuken verbouwd kun je deze beter meteen op de juiste hoogte maken. Als je erg lang bent of juist kleiner dan gemiddeld, kan het heel waardevol zijn om hier je keukenblad op aan te passen. Als je niet veel afwijkt van het gemiddelde, ga dan gewoon voor de standaard hoogte, zodat je keuken het meeste waard blijft mocht je je huis ooit willen verkopen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.