Overkappingen, welke moet je kiezen?

Overkappingen, welke moet je kiezen?

Een overkapping in de tuin is een must in Nederland. Om veel verschillende redenen. Het weer is natuurlijk de belangrijkste reden. Het regent vaak, maar als de zon eenmaal schijnt heb je écht een schaduwplek nodig. Wat voor leuke opties heb je dan allemaal om uit te kiezen?

Glazen overkapping

De eerste, en stiekem mijn favoriete, optie is een glazen overkapping. En niet zomaar een glazen overkapping. Door deze aan je huis te laten bouwen en te voorzien met glazen schuifwanden creëer je eigenlijk een hele nieuwe ruimte. Dit soort serres geven je enorme veelzijdigheid. Met slecht weer schuif je de wanden dicht en zit je praktisch binnen, maar kun je toch nog van het buitengevoel genieten in je tuinkamer. Bij goed weer schuif je de deuren open en heb je een lekkere overkapping. Door zonnewering aan het glazen plafond te bevestigen kun je ervoor kiezen om in de schaduw te zitten of lekker veel licht door te laten.

Carport

Even een vreemde eend in dit rijtje, maar ook een carport is een zeer nuttige overkapping in ons land. We hebben veel bomen in onze woonwijken. Persoonlijk vind ik dit heel leuk en gezellig staan. Maar ik denk dat veel mensen herkennen dat hier enorm veel troep uit komt vallen. Troep uit de boom en vogelpoep. In het beste geval wordt je auto hier alleen vies van, maar ze kunnen ook beschadigd raken. Een carport beschermt je auto. En niet alleen je auto. Vanuit de carport kun je zelf ook lekker droog in- en uitstappen.

De houten overkapping

De klassieke houten overkapping is een die je veel ziet in ons land. Deze wordt dan meestal achter in de tuin geplaatst. Meestal omdat daar de meeste zon is en het lekker is om aan die kant van de tuin een terras te maken. Daarnaast is deze overkapping niet heel geschikt om aan je huis te bouwen omdat het veel licht weg neemt.

Pergola

Deze optie is eigenlijk niet helemaal een overkapping. Als het regent kun je hier niet door onder zitten. Maar ze zien er wel enorm leuk uit en geven wel een lekkere schaduwplek in de zomer. Je kunt er zelfs een mooie klimplant of een druivenstruik tegenop laten groeien. Een hele mooie zomerse optie dus, maar minder geschikt voor de regenachtige dagen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.