Tips voor een goed gebruik van de elektrische kachel

Tips voor een goed gebruik van de elektrische kachel

Elektriciteit is een van de goederen die, hoe meer we weten hoe we moeten gebruiken, hoe minder het ons kost? En met deze tips kunt u hier blijven genieten van de voordelen van elektriciteit en aan het eind van de maand toch nog een goede financiële besparing hebben!

Efficiënte elektrische verwarming

De elektrische kachel is zeker een van de meest gebruikte apparaten in de winter. Vooral als jassen en overtrekken ons niet warm houden. Dit is een van de eenvoudigste opties, die in verschillende huizen op grote schaal wordt gebruikt. Er zijn vier grote groepen elektrische kachels:
– Olieverwarmer: Ideaal en zeer efficiënt voor langdurige verwarming, verwarmt geruisloos de hele omgeving en droogt de luchtwegen niet uit en spreekt aan.
– Thermo-geventileerde: Traditionele kachels met “open” elektrische weerstand, meestal gekoppeld aan een ventilator, die warme lucht in de ruimte blazen. Ze zijn efficiënt en verwarmen uw huis snel.
– Keramische Omgevingsverwarming: Ze vervangen de weerstanden door keramische platen.
– Halogeen omgevingsverwarming: Ze gebruiken een halogeenlamp.

Maar om er zonder problemen gebruik van te kunnen maken, moet je wel opletten en voor bepaalde aspecten zorgen. Bekijk hieronder 7 tips om uw toestel veilig te gebruiken.

1- Laat de verwarming niet aanstaan als de kamer leeg is. Dit genereert onnodig stroomverbruik en verhoogt de waarde van uw lichtrekening aan het einde van de maand;
2- Sommige kachels laten de ruimte erg droog achter, wat schadelijk is voor mensen met ademhalingsproblemen. Dit kan worden verlicht door een bassin met water in de omgeving te plaatsen;
3- Sluit geen andere elektrische apparaten aan op hetzelfde stopcontact als de verwarming zonder de totale belasting te raadplegen die op dit circuit is geïnstalleerd. Dit kan het netwerk overbelasten;
4. Maak de verwarming voor gebruik schoon. Het niet gebruiken kan leiden tot een ophoping van bacteriën, schimmels, virussen en andere ziekteverwekkers, waardoor bestaande problemen (rinitis, bronchitis, astma) worden verergerd;
5- Gebruik de verwarming niet in de buurt van ontvlambare voorwerpen, kunststoffen, kleding of meubels;
6- Gebruik de apparatuur niet om kleding te drogen, zoals hemden en schoenen.
7- Installeer en gebruik de apparatuur volgens de instructies in de handleiding. Ze zijn er om één reden: om een correct en veilig gebruik van de kachel te garanderen.

Faciliteiten

Slecht gedimensioneerde draden in elektrische installaties zorgen voor oververhitting en energieverspilling, en veroorzaken bovendien ongelukken. Bel bij het maken van uw installaties een bevoegde elektricien, die u begeleidt bij het gebruik van draden die de stroomsterkte van lampen en huishoudelijke apparaten kunnen ondersteunen.

Als u merkt dat de verlichting afneemt, of dat sommige apparaten niet goed werken als er meerdere apparaten aan staan, is het waarschijnlijk dat uw elektrische installatie ondermaats is en dat u problemen heeft.

Stand-by

Verschillende elektrische apparaten hebben de stand-by-functie en veel mensen geloven dat er geen stroomverbruik is in deze functie, omdat het apparaat niet werkt, maar “in rust”. Maar dit is een vergissing: er is consumptie. Dus als u de apparaten lange tijd niet gaat gebruiken, haal dan de stekker uit het stopcontact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *