De meest voorkomende schilderfouten

De meest voorkomende schilderfouten

Je hebt het vast wel eens mee gemaakt dat je bent gaan schilderen en er achteraf achter kwam dat het er niet uit zag. Iedereen maakt weleens fouten en gelukkig kan dit altijd opgelost worden door een nieuwe laag verf erover heen te verven. Echter kunnen de meeste schilders fouten wel voorkomen worden. Hierin zullen de meest gemaakte schilders fouten toegelicht worden zodat jij ze in ieder geval niet maakt!

Een slechte voorbereiding

Een voorbereiding hoeft helemaal niet zo speciaal te zijn maar dit cruciale onderdeel mag je niet vergeten! Bij een voorbereiding komen veel dingen kijken. Weet wanneer je moet reinigen, hoeveel lagen grondlak, hoeveel lagen verf, hoe lang je de verf moet roeren etc. Dit zijn allemaal punten die belangrijk zijn in een goede voorbereiding.

Niet of niet goed afplakken

Eigenlijk hoort dit ook al in de voorbereidingsfase maar wij vermelden hem nog even apart aangezien dit een veelvoorkomende beginnersfout is. Plak nauwkeurig af wat je niet wil schilderen dit voorkomt verf op de verkeerde plekken. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je uitschiet maar wanneer je het goed af plakt hoeft dit geen ramp te zijn.

Geen goede grondlaag ofwel primer

Wanneer je de primer ofwel grondlaag vergeet aan te brengen is de kans groot dat de verf minder goed kan hechten. Sigma s2u Primer is een kwalitatief erg goede primer, dit vormt een goede basis voor het schilderen van je trap. Als je de primer vergeet is de kans groot dat je extra lagen moet schilderen en tussendoor goed lichtjes moet schuren zodat de verf beter hecht.

Slecht materiaal

Het komt ook vaak voor dat beginnende schilders slecht materiaal gebruiken en hiermee bedoelen we de verf maar ook kwasten/rollers. Wanneer je goede kwaliteit verf hebt maar een slechte kwaliteit kwast zal het resultaat tegenvallen. Soms nemen deze kwasten ook niet goed de verf op waardoor je nog meer verf verbruikt dan normaal. Het is zeker aan te raden om kwalitatief goede spullen aan te schaffen voor bij het schilderen van je eigen trap.

Geen geduld

Ten slotte is geduld vaak ook een probleem bij beginnende schilders. Mensen wachten soms te kort bij het schilderen van de tweede laag. Wanneer je de tweede laag gaat schilderen terwijl de eerste laag nog nat is kan het zijn dat je die eerste laag er gewoon af schildert. Voorkom dit gewoon door even wat langer te wachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *