Een voederautomaat voor uw kat aanschaffen?

Een voederautomaat voor uw kat aanschaffen?

Vindt u dat u laat op kantoor blijft, meer dan normaal? Heeft u een kat met een strikt eetschema dat niet precies met uw eigen eetpatroon werkt? Of, eerlijk gezegd, gewoon geen zin om elke dag voer in de bak van uw kat te scheppen? Als een van deze dingen op u lijkt, is een automatische voerbak voor katten misschien precies wat u nodig heeft om het leven een beetje beter beheersbaar te maken. Maar welk type voerbak past het beste bij uw behoeften en zal uw kat er zelfs baat bij hebben?

Wat zijn automatische voerautomaten voor katten?

Een voederautomaat kat is precies dat – een apparaat dat uw kat automatisch voer geeft om te eten. Hoewel er op de markt honderden verschillende kattenvoeders zijn om uit te kiezen, zijn automatische feeders over het algemeen in twee verschillende afleveringsstijlen: programmeerbaar en zwaartekracht. Gravity feeders worden geleverd met een voerbak waar uw kat uit kan eten, en een bakje met voer dat de brokjes in de schaal verdeelt. Door gebruik te maken van de zwaartekracht, voegen deze voerbakken meer voer toe aan het gerecht als het er eenmaal uit is gehaald, wat in wezen een eindeloze hoeveelheid voer oplevert waar uw kat van kan genieten.

De andere stijl van automatische kattenvoeders is iets geavanceerder. Programmeerbare feeders geven op bepaalde tijden van de dag een specifieke hoeveelheid voer af. Sommige programmeerbare feeders vertrouwen op een timer die u instelt om voer vrij te geven volgens het voederschema van uw kat, net zoals uw koffiezetapparaat instellen om klaar te zijn voordat u ’s ochtends bent. Andere feeders gebruiken geavanceerdere technologie om kattenvoer te verstrekken, van een app op je mobiele telefoon tot de eigen microchip van je kat, volgens een handig overzicht van de beste automatische kattenvoeders van Mashable. De meeste feeders geven alleen droogvoer af, maar er zijn er ook die ervoor zorgen dat uw kat natvoer krijgt terwijl u weg bent.

Is een automatische feeder geschikt voor jouw kat?

Tegenwoordig kunnen we ons eten klaar hebben voordat we aankomen om het op te halen, onze auto’s van binnenuit verwarmen zodat ze warm zijn als we erin stappen en zo ongeveer alles onder de zon bij de deur kunnen afleveren. Waarom zijn deze dingen zo aantrekkelijk? Gemak! En voor velen is dat de naam van het spel als het gaat om het toevoegen van een automatische feeder aan uw kattenverzorgingsroutine. Het hebben van een vooraf ingestelde voerbak kan het aantal keren dat u uw kat moet voeren beperken van één of twee keer per dag tot één keer per week, of zelfs langer, afhankelijk van de grootte.

Bovendien kunnen automatische voerautomaten voor katten handig zijn voor iedereen die gewoon niet vaak genoeg thuis is om zijn kat regelmatig te voeren – of dat nu is omdat u dingen moet doen direct na het werk, of omdat u de neiging heeft om de stad uit te zijn nogal een beetje. Hoewel een automatische feeder absoluut zijn eigen onderhoud en hervullen nodig heeft, zal het hebben van een dagelijkse hoeveelheid minder inspanning vergen en kan het meer flexibiliteit bieden terwijl het er toch voor zorgt dat aan de voedingsbehoeften van uw kat wordt voldaan.

 

Welke katten hebben baat bij een automatische voederautomaat?

Bijna elke kat die een dieet eet dat bestaat uit verwerkt droogvoer, heeft baat bij een automatische feeder, maar bepaalde katten zullen het beter doen met rassen die bij hen passen. Een gravity feeder is een goede keuze voor katten die de neiging hebben om hun eigen dieet te reguleren, maar als je een kat hebt die te veel eet als ze de kans krijgen, zijn dit soort feeders misschien niet voor jou. Omdat gravity feeders een gerecht automatisch opnieuw vullen wanneer het leeg is, kan uw kat uiteindelijk meer eten dan nodig is, wat kan leiden tot gezondheidscomplicaties zoals obesitas of diabetes. Overeters en katten met een strikt dieet, om welke reden dan ook, zouden het beter doen met een programmeerbare voerbak, die alleen de hoeveelheid kan doseren die uw kat op bepaalde momenten van de dag moet consumeren.

Naast overeters, hebben sommige andere katten mogelijk niet veel baat bij een automatische feeder. Volgens Business Insider, die enkele van de beste feeders opsomde, samen met de voor- en nadelen van elk, zouden kittens, schichtige katten en katten op een nat dieet het beter kunnen doen met standaard kommen. Kleinere katten, kittens of katten met fysieke beperkingen kunnen de voerbakken op de meeste feeders te groot vinden om te bereiken, en angstige katten of katten die gemakkelijk bang zijn door harde geluiden, zullen niet naar de snorren, het gezoem en gemotoriseerde geluiden van dergelijke constructies. Bovendien zullen sommige feeders bepaalde brokjes van bepaalde formaten niet ondersteunen, maar met genoeg keus om uit te kiezen, zou je je match moeten kunnen vinden, houd dit detail in gedachten wanneer je naar de jouwe winkelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *