Spaanse sferen in huis: een kijkje in de wereld van Spaans interieur

Spaanse sferen in huis: een kijkje in de wereld van Spaans interieur

Een kijkje nemen in de wereld van het Spaanse interieur? Een geweldig idee net zoals het is om Spaanse sferen in huis te halen. Dit kan door middel van typische Spaanse meubels, accessoires en kleuren. Spaans interieur is er in vele verschillende stijlen. Er zijn de klassieke, rustieke en moderne stijlen. Elk met hun eigen unieke kenmerken. In dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van Spaans interieur. Wat zijn de kenmerken van een Spaans interieur en hoe kun je dit in je eigen huis toepassen?

Mix van verschillende culturen

Een Spaans interieur is eigenlijk een mix van verschillende culturen. Denk aan de Moorse, Arabische en Joodse invloeden. Dit zie je terug in de kleuren, vormen en geometrische patronen die veel gebruikt worden in Spaans interieur. Deze patronen zijn afkomstig uit de islamitische kunst en zijn tevens terug te vinden in de Spaanse architectuur, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het huizenaanbod Moraira en dan zal je deze invloeden direct terugzien.

Felle kleuren

Kenmerkend voor Spaans interieur zijn de felle kleuren. Rode, gele en oranje tinten komen veel voor. De kleuren die gebruikt worden, staan voor de zon, leven en passie. Dit komt overeen met de Spaanse cultuur. Spaans interieur is niet compleet zonder de typische handgemaakte tegels. Deze tegels zijn overal terug te vinden in het interieur. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook erg mooi. Tegels met Mozaïekpatronen zijn kenmerkend voor een Spaans interieur. 

Houten balken

Een ander kenmerk van Spaans interieur zijn de houten balken aan het plafond. Dit geeft het interieur een rustieke en landelijke uitstraling. Ook de Spaanse ijzeren lampen zijn kenmerkend voor het Spaans interieur. Deze lampen zijn vaak versierd met geometrische patronen. 

Er zijn de klassieke, rustieke en moderne stijlen. Elk met hun eigen unieke kenmerken. In dit artikel hebben we een kijkje genomen in de wereld van Spaans interieur. We hebben gekeken naar de kenmerken van een Spaans interieur en hoe je dit in je eigen huis kunt toepassen. Natuurlijk kan het nooit geen kwaad om zelf inspiratie op te doen bij een lokale woonwinkel of wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent in Spanje. In beide gevallen zal je steeds beter en beter een inzicht krijgen van wat de Spaanse interieurstijl nu precies inhoudt.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.