Nooit meer gras maaien met kunstgras

Nooit meer gras maaien met kunstgras

Klinkt het nooit meer maaien van uw gras jou als muziek in de oren? Heb jij altijd ruzie met je grasmaaier? Geen zorgen, er is een oplossing voor jouw gazon, namelijk kunstgras! Lees snel verder wat de voordelen van kunstgras allemaal zijn.

Wat is er zo fijn aan kunstgras? Allereerst, kunstgras lijkt ontzettend echt. Er zijn veel soorten kunstgrassen. De meeste grassen zijn echt niet meer te onderscheiden van echt gras. Deze grassen hebben lange halmen en zien er zeer natuurgetrouw uit. Ook zijn ze mooi groen. Onderling blijven er verschillen zitten natuurlijk, dus jij kunt als koper altijd nog voor een frisser of juist donkerder gras gaan.

Als kunstgras eenmaal ligt, is het laag in onderhoud. Je hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Ideaal toch? Over het gebruik van pesticiden en kunstgrond of mest hoef je niet in te zitten. Het enige wat af en toe moet gebeuren is het verwijderen van blaadjes en takken en het opborstelen van het gras.

Het maaien en wateren van je gras is met kunstgras daarom ook verleden tijd. Met kunstgras ben je niet meer afhankelijk van de weersomstandigheden; jouw gras ligt er altijd kraakhelder bij zonder dat dit jou tijd en energie kost.

Kunstgras is altijd groen en het ziet er altijd goed onderhouden uit. Gele, verdorde, of kale plekken bestaan niet in de wereld van kunstgras. Ook kan met kunstgras je tuin geen modderpoel meer worden.

Op kunstgras kan zowel door kinderen als dieren lekker gespeeld worden. Kunstgras is veilig in gebruik en voelt niet hard aan. Er bestaat zelfs speciaal speelkunstgras. Kunstgrassoorten zijn in Nederland altijd gecertificeerd en vrij van zware metalen en bevatten geen lood en cadmium. Ook als er veel gebruik wordt gemaakt van het gras hoef je niet te vrezen voor slijtplekken, het gras kan tegen een stootje.

Ook als je een tuin hebt met gekke hoeken en stukken is het mogelijk om kunstgras te laten leggen. Waar je normaal moeilijk met de grasmaaier kunt komen komt kunstgras dat wel! Andere toepassingen van kunstgras zijn bijvoorbeeld ook mogelijk op balkons en dakterrassen.

Van het rondkijken in een showroom naar het ontvangen van advies op maat en een factuur en het (laten) leggen van je kunstgras, jouw kunstgras kan er binnen een week al liggen! Laat je bijvoorbeeld inspireren in de showtuin van Topkunstgras in Haelen.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.