Samen met ouders een woning kopen

Samen met ouders een woning kopen

Steeds vaker kopen ouders met kinderen samen een woning. Lees alles over een huis kopen samen met ouders

Waarom samen met ouders een huis kopen?

De reden waarom ouders en kinderen samen een huis kopen en samen in een hypotheek:

  • Alleen of met 2 personen is lastig kopen
  • Samen meer geld om te overbieden
  • Samen met ouders kopen betekent riant huis kopen
  • Ouders zorgen voor kinderen en kleinkinderen en later andersom
  • Weinig concurrentie in hogere prijsklasse

Waar moet ik aan denken als ik met ouders koop?

Voordat u een huis koopt moet u naar de notaris om zaken te laten omschrijven. Veel zaken moeten geregeld worden. De notaris is de persoon die dit voor u kan beschrijven en uitleggen. Laat altijd eerst uw maximale hypotheek berekenen door LexWonen.

Wij hebben nog een eigen huis

U wil samen met ouders een huis kopen maar op dit moment hebben de 2 gezinnen nog een eigen huis. Let op, u krijgt op maximaal 1 woning een overbruggingshypotheek. U zal een van de twee woningen moeten verkopen.

Check eerst bkr en werkgeversverklaring

Voordat u besluit om samen met ouders een huis te kopen moet u kijken wat er bij alle aanvragers in de bkr staat. Ook zullen de werkgeversverklaringen door ons bestudeerd worden voordat u de woning gaat verkopen. Stel dat iemand te hoge kredietfaciliteiten heeft waardoor kopen met ouders nooit gaat lukken?

Het zou erg zuur zijn dat u daar pas achter komt als u uw eigen huis heeft gekocht. Let op! Of u goedkeuring krijgt voor een hypotheek samen met ouders kunnen wij nooit vooraf vaststellen. Er is altijd een risico als u uw woning verkoopt.

Ouder en kind hypotheek oplossing 2021

Het wordt steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. Met name het eigen geld wat u nodig heeft om hoger te bieden. Koopt u samen met 4 familieleden dan kan u alle kosten samen delen.

Hypotheek in box 1 of box 3

Wel of geen fiscale aftrek? Kopen alle aanvragers voor het eerst een eigen huis met 3 of 4 personen? Wij plaatsen dan de hypotheek in box 1, hypotheekrente is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Koopt u samen met ouders een woning en 1 of meerdere aanvragers hebben ooit een eigen huis gehad ? Hypotheek komt in box 3. Hypotheekrente is niet aftrekbaar. Raadpleeg vooraf altijd een fiscalist of belastingadviseur.

Iedereen onder één dak wonen

Als u een huis koopt met 3 of 4 personen dan bent u ook verplicht om met allen onder één dak te wonen en ingeschreven staan op dat adres. Ook dient iedereen zijn oude woning te verkopen. Zogenaamd sponsoren of garant staan door ouders kan niet, iedereen onder één dak wonen.

Wat als iemand de woning verlaat?

Stel dat iemand de woning wil verlaten. Het huis zal verkocht moeten worden of de hypotheek moet passen op de overige inkomens. Ook heeft de persoon die uit het huis gaat recht op een deel van de overwaarde.

Maak goede afspraken voordat u besluit samen met ouders een huis te kopen. Bespreek alle situaties en vermijd onverwachte problemen.

Denk er aan dat het erfrecht in werking treed als de laatste ouder komt te overlijden. Alle erfgenamen hebben recht op een deel van de overwaarde.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.