Ronde versus rechthoekige trampolines

Ronde versus rechthoekige trampolines

Trampolines roepen het euforische gevoel op van door de lucht zweven. Stel je voor dat gevoel vast te leggen met een trampoline in je tuin! De vreugde van een trampoline is gemakkelijk te onthouden, maar het kan moeilijk zijn om te beslissen wat voor soort trampoline je krijgt, omdat ze in alle verschillende vormen en maten zijn, en niet te vergeten met een heleboel verschillende functies. De framesterkte, stuiterkwaliteit, veiligheidsvoorzieningen, prijs, gewichtsbeperkingen en meer variëren afhankelijk van de vorm van de trampoline.

Wat is de beste vorm voor een trampoline?

We vergelijken twee van de meest voorkomende trampolinevormen – een rechthoekige trampoline en een ronde trampoline – om u te helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. Hier is het gelukkig stuiteren!

  1. Rond versus rechthoekig: framesterkte

Framesterkte is een kritieke eigenschap van elke trampoline. De eerste overweging bij het onderzoeken van de framesterkte is niet echt de vorm van de trampoline, maar eerder het materiaal dat wordt gebruikt om het frame te maken. Sommige trampolines gebruiken eenvoudig staal in hun frames. Deze frames hebben meer kans op roest en worden vaker beschadigd door regelmatig gebruik. Als u denkt aan framesterkte, zoek dan naar gegalvaniseerd staal in plaats van gewoon staal. Gegalvaniseerd staal biedt een hogere weerstand tegen roest.

  1. Rond versus rechthoekig: bounce kwaliteit

Dit wordt waarschijnlijk de functie waar kinderen het meest om geven. Hoe hoog kun je op de trampoline springen? De bounce-kwaliteit hangt gedeeltelijk af van de grootte. Een kleinere trampoline gaat een veel kleinere stuit bieden. Als je jonge kinderen hebt, wil je misschien een kleiner model overwegen dat ze niet te hoog laat vliegen.

Als het gaat om vorm, zullen rechthoekige trampolines een hogere stuit bieden dan een ronde trampoline. Door een rechthoekige vorm kunnen alle sprongen gelijk worden teruggekaatst. Het maakt niet uit waar je op een rechthoekige trampoline springt, je kunt verwachten dat je bounce dezelfde hoogte en kracht heeft. Dit gebeurt omdat niet alle veren op een rechthoekige trampoline worden gebruikt wanneer u springt. In plaats daarvan werken de veren afzonderlijk, afhankelijk van waar u op het oppervlak van de trampoline springt.

  1. Rond versus rechthoekig: veiligheid

Veiligheid is waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van de ouders als ze een trampoline kopen. Kinderen zullen dol zijn op de opwinding van stuiteren op een trampoline, maar je wilt ervoor zorgen dat ze geen enkel verstuiken of van de trampoline stuiteren. Hier zijn de grootste voordelen van de circulaire trampoline-veiligheid en de voordelen van de rechthoekige trampoline-veiligheid.

De verminderde spronghoogte van ronde trampolines is eigenlijk een geweldige veiligheidsvoorziening. Sprongen aan de zijkanten van een ronde trampoline zullen veel zwakker zijn. Kinderen kunnen nog steeds een goede hoeveelheid hoogte krijgen in het midden van een cirkelvormige trampoline, maar ze zullen niet te hoog rond de randen zweven. Bovendien trekt de ronde vorm jumpers terug naar het midden. De veiligheidsvoordelen van een ronde trampoline zijn duidelijk.

We hopen dat bovenstaande informatie voldoende informatie heeft gegeven. Tijd voor een trampoline kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *