Georganiseerder wonen – 3 tips

Georganiseerder wonen – 3 tips

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, producten die je huis georganiseerder maken. Dit wil jij natuurlijk ook. Eindelijk weg met die rommel en tijd voor een net huis. Lees onderstaande tips om te zien hoe je dit aanpakt.

Tip 1: Ruim je spullen op

Als je georganiseerder wil wonen, dan is de eerste stap opruimen. Troep zorgt er namelijk voor dat je huis het tegenovergestelde van georganiseerd is. Haal losse spullen uit het zicht en stop losse spullen in dozen die je opbergt buiten het zicht. Wil je niet je hele garage vol zetten met halflege dozen? Laat dan een kartonnen doos op maat maken. Hiermee verminder je kartongebruik met dozen die perfect passen bij jouw hoeveelheid spullen.

Tip 2: Gebruik opbergmanden en potten

Losse dingen in de kast zetten zorgt er vaak voor dat je kast rommelig wordt. Gebruik daarom manden en potten om je spullen in op te bergen. Door dingen als pasta, rijst, bloem of koekjes in voorraadpotten te stoppen, voorkom je halfvolle verpakkingen en een kast vol met zakjes. Verder doe losse dingen als uien of citroenen in mandjes en gebruik je rekjes om je blikken met groente makkelijk in op te bergen.

Tip 3: Geef spullen een vaste plek

Het klinkt misschien heel logisch, maar mensen leggen dingen vaak gewoon op een willekeurige plek in de kast. Door dingen een vaste plek te geven, en je hier ook echt aan te houden, is je huis een stuk georganiseerder. Bij dingen als kleding of keukenaccessoires is het natuurlijk vrij makkelijk om deze op de juiste plek op te bergen. Maar ook minder logische dingen zoals pennen, kabeltjes of tijdschriften hebben een vaste plek nodig om rommel te voorkomen. Spullen waarvoor je geen vaste plek kunt vinden, doe je in een mandje in de kast. Zo hebben ze alsnog een vaste plek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *