Manieren om het huis te verwarmen

Manieren om het huis te verwarmen

Nu het winter is en het buiten koud is, is het heerlijk om binnen te komen in een warm huis. Dan kan je genieten van de warmte en comfort van je huis. Er zijn een aantal verschillende manieren om je huis te verwarmen en het is goed om deze vormen te kennen. Dan kan je een goed overwogen beslissing maken over jouw gewenste vorm van verwarming. 

CV-ketel 

Iedereen kent de ketel. Een cv-ketel is een verwarmingsketel die warm water levert. Dit warme water wordt vervolgens in de verwarming geleid. Het water wordt meestal verwarmd door een aardgasbrander. Dit is de veruit de meest gebruikte manier van het verwarmen van een huis. Maar omdat aardgas schadelijk is voor het milieu moet iedereen voor 2050 overgestapt zijn naar een duurzamere vorm van verwarming.  

Pelletkachel 

Pelletkachels zijn een relatief nieuwe manier om uw huis te verwarmen. Een pelletkachel is duurzamer dan een conventionele kachel omdat hij veel zuiniger is. Daarnaast worden er gebruikte pellets geproduceerd uit restafval van de houtverwerkende industrie. Naast dat een pelletkachel duurzaam is, is het ook nog eens veruit de meest gezellige manier van verwarming. Het zal namelijk heerlijk naar rokerig hout ruiken in huis en je kan genieten van de mooie vlammen in de kachel. Dit zal zorgen voor hele gezellige warmte waardoor je huis veranderd in een thuis.  

Warmtepomp 

Een warmtepomp is eigenlijk een duurzaam alternatief voor een cv-ketel. Het is ongeveer even groot als een koelkast en zorgt voor warm water en verwarming in huis. De pomp haalt warmte uit de omgeving, zoals grondwater en lucht. De warmtepomp wordt aangedreven door elektriciteit. Hierdoor vervang je gasverbruik door elektriciteitsverbruik. Elektriciteit wordt steeds milieuvriendelijker en gas is niet ‘groen’ te noemen. Zo kan een warmtepomp een duurzamere verwarmingsmethode zijn. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van warmtepomp en boiler. Dit is een hybride warmtepomp. 

Zonneboiler 

Een andere duurzame vorm van verwarming is de zonneboiler. Het warme water wordt via een zonneboiler aan de woning geleverd. De ketel bestaat uit een zonnecollector op het dak en een warmwateropslagtank. Je kunt de voorraadtank aansluiten op een cv-ketel of warmtepomp zodat je ook als er geen zonlicht is warm water in huis hebt. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.