Dit zijn de belangrijkste tips om veilig bruin te worden

Dit zijn de belangrijkste tips om veilig bruin te worden

Vermijd altijd de zonnebank

Val niet voor de mythe die door sommige salons wordt verteld dat ze je met een zonnebank een ‘gezond’ kleurtje kunnen geven. Het is de verkeerde UV, zonnebanken pompen enorme hoeveelheden UVA en vrijwel geen UVB (die vitamine D stimuleert), en kan uw risico op huidkanker met 75% verhogen. Ga in plaats van de zonnebank gewoon lekker buiten op een ligbed liggen. Koop er desnoods een voor in de achtertuin. Een ligbed in de achtertuin is iets wat iedereen moet hebben. Een ligbed is de perfecte manier om even lekker in de tuin te liggen en helemaal te ontspannen. Dit is echt de beste manier om een lekker kleurtje te krijgen.

Breng de juiste zonnebrandcrème aan

Vertrouw niet alleen op SPF; op de fles moet je zoeken naar de term ‘breed spectrum’ of het UVA-logo plus het woord ‘hoog’. Ga voor SPF30 over SPF50. Het filtert 97% van de UVB-stralen, terwijl SPF50 98% filtert. Dit laatste kan een vals gevoel van veiligheid geven en kan zo kalkhoudend zijn dat je het niet om de twee uur opnieuw kunt aanbrengen zoals je zou moeten doen. Als je een zeer donkere huid hebt (Zuid-Indiaans of zwart), is SPF15 voldoende.

Begrijp uw bruiningstijd

Uw huid bereikt een bruiningspunt wanneer ze fysiek geen melanine meer kan produceren, het bruiningspigment, dus het heeft geen zin om de hele dag bij het zwembad te luieren. “Iedereen heeft zijn eigen melanine-afsluiting, meestal twee tot drie uur of veel minder als je een blanke huid hebt” Hierna stel je je huid alleen nog maar bloot aan het risico van UV-schade.

Zoek wat schaduw

Het nemen van pauzes van de zon zal de UV-intensiteit en uw zonnebrand risico verminderen en betekent dat uw bruining gezonder en langduriger zal zijn. Vooral tussen 12 uur en 3 uur is het erg belangrijk om de schaduw op te zoeken om zo huidschade te vermijden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.