Nieuwe look creëren in huis met elektrische plissé gordijnen

Nieuwe look creëren in huis met elektrische plissé gordijnen

Ben je toe aan een interieur make-over? Raamdecoratie heeft een grote impact op het gehele interieur, met elektrische plissé gordijnen ga je verder dan het aanzicht en voeg je unieke functionaliteit toe aan je woning. Wat er mogelijk is en wat de mogelijke voordelen zijn lees je op deze pagina.

 

Daarom kies je voor plissé gordijnen

Er zijn zoveel verschillende soorten gordijnen die er allemaal even mooi uitzien. Het ene type is wat strakker, de andere doet weer romantisch aan, wat heeft jouw voorkeur? Plissé gordijnen zijn echt een trend, omdat ze naast decoratief ook heel praktisch zijn. Als de naam je niet veel zegt, dan zul je ze vast ooit gezien hebben. Het zijn gordijnen die verticaal bewegen, net als rolgordijnen of vouwgordijnen. Wat betreft de stijl ligt een plissé gordijn tussen die andere twee types in, vrij strak maar toch speels. Er is onderscheid te maken tussen gordijnen met één laag en de wat luxere duette gordijnen. De scherpe vouwen zullen met één laag een soort ‘V’ vorm hebben, in dubbele uitvoering ontstaat er een soort honingraat patroon.

 

Dit type heeft naast een exclusieve uitstraling nog twee interessante voordelen. In de eerste plaats zorgen de luchtkamers van de duette uitvoering voor een betere isolatie. Met name bij minder isolerend glas in huis zul je dit zeker merken. Het is geen vervanging van HR+++ glas maar alle beetjes helpen. Daarnaast is er een uniek kenmerk van plissé gordijnen; je kunt ze namelijk in twee richtingen openen. Naast standaard openen van boven naar beneden kun je ze tevens openen van beneden naar boven. Dit kan tegelijk, zodat je meer controle hebt over zowel het invallend licht als op de privacy.

 

Daarom kies je voor elektrische gordijnen

Gordijnen open je in de ochtend en sluit je in de avond. En nog een keer in de zomer als de zon te fel naar binnen schijnt, of wanneer het betrekt in de middag. Als je van huis bent kun je uiteraard niet de gordijnen openen of sluiten, het is niet voor niets dat de meeste inbraken bij afwezigheid plaatsvinden. Met elektrische plissé gordijnen is het wel mogelijk om de woning bewoonbaar te doen lijken, uiteraard profiteer je er ook van als je thuis bent. Zo kun je in de ochtend ontwaken met natuurlijk zonlicht in plaats van een luid alarm. Het is ook reuze handig als de gordijnen sluiten in de avond als het donker wordt. Voortaan doet de raamdecoratie wat je wilt en wanneer je dit wilt, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.

 

Voor mensen met een beperking spreekt geautomatiseerde raambekleding voor zich. Dit zal het wooncomfort en kwaliteit van leven verbeteren. Er zijn ook andere toepassingen waar je wellicht niet eerder aan gedacht hebt. Denk aan een bank voor het raam plaatsen waardoor je niet meer bij de gordijnen kunt geraken. Of een zolderraam dat op een onbereikbare plek zit. Jonge ouders vinden het ideaal dat ze handsfree de gordijnen kunnen bedienen met slechts een gebaar of een spraakcommando omdat ze beide handen nodig hebben voor hun baby. Kortom, voor iedere situatie is er wel een voordeel te bedenken.

 

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren om van standaard raamdecoratie elektrische plissé gordijnen te maken. Zo levert Somfy zowel motorbuizen voor bestaande gordijnen als complete sets die je zelf kunt installeren. Het werkt in basis zo:

 

  • Meet op hoe groot de raamdecoratie moet zijn. Volg daarbij de instructies van de leverancier goed op. Zo is er een verschil tussen ‘in de dag’ en ‘op de dag’, dit betekent binnen het raamkozijn of op de omringende wand. Naast het decoratieve aspect kan dit ook van invloed zijn op het doorlaten van licht aan de randen.
  • Je kiest in de webshop het gewenste type materiaal en de kleur. Daarbij is er naast een aantal mooie kleuren ook de keuze voor geheel verduisterend of lichtdoorlatend.
  • Ook wat betreft de cassette zijn er meerdere opties. De vorm en de kleur zijn geheel naar wens te selecteren zodat de gordijnen echt deel uitmaken van het interieur.
  • Er zijn systemen die gekoppeld worden aan het lichtnet, bij de PoweredBlinds zijn de motor en accu geïntegreerd zodat je geen kabels hoeft te trekken. Er zijn drie vormen van stroomvoorziening mogelijk; lichtnet, ingebouwde accu of standaard batterijen.
  • Dan is er nog de bediening. Een eenvoudige knop die draadloos contact legt met de motor, een afstandsbediening of een app op je smartphone of tablet zijn de standaard opties. Als je beschikt over een smart home systeem zoals HomeKit of TaHoma kun je zelfs de gordijnen bedienen met je stem. Somfy heeft overigens ook een ‘no-touch’ bediening waarmee je alleen je hand voor de sensor hoeft te bewegen.

 

En dat is eigenlijk nog maar het tipje van de ijsberg. Bekijk zelf de opties en ontdek alle voordelen van elektrische plissé gordijnen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.