Kleine badkamer? Zo laat je hem groter lijken!

Kleine badkamer? Zo laat je hem groter lijken!

Helaas is niet iedereen gezegend met een grote badkamer. Zeker in de steden beschikken woningen vaak over een kleine badkamer. Uiteraard kun je de badkamer uit laten bouwen, maar dit gaat vaak ten koste van een andere kamer. Toch zijn er ook genoeg manieren om een badkamer groter te laten ogen, zonder dat het aantal vierkante meters wordt aangepakt. Benieuwd naar welke? Lees dan gauw verder.

Inloopdouche 

Als je een kleine badkamer hebt, dan is een bad vaak geen optie. Vaak komt het aan op een douche, maar door een douchecabine of douchebak met gordijn wordt de ruimte al gauw ingeperkt. Kies daarom liever voor een inloopdouche. Deze is gelijkvloers wat zorgt voor een ruimtelijk effect, al helemaal als de vloertegels worden doorgetrokken. Een open inloopdouche zorgt voor een maximaal ruimtelijk effect. Vind je het wel prettig om een beetje afscherming te hebben, bijvoorbeeld tegen de kou? Laat dan een glazen douchewand plaatsen in plaats van een douchegordijn. Het blikveld wordt hierdoor niet beperkt. 

Hou het simpel

Een badkamer is vaak niet meer dan een simpele tegel met een douche, badmeubel en eventueel een toilet. Om de ruimte wat op te vrolijken, voegen we al gauw (te) veel accessoires toe. Al deze tierelantijntjes zorgen er alleen wel voor dat de ruimte druk en vol kan aanvoelen en daardoor vaak kleiner. Onze tip: hou het simpel. Indien je accessoires kiest, kies dan items die dezelfde stijl en/of kleur hebben. En kies één opvallend item om de badkamer toch een wauw-effect te geven.

Grote spiegel

In kleinere kamers wordt vaak een grote spiegel opgehangen om zo de ruimte optisch te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast met spiegeldeuren of een grote spiegel in de hal. Ook in de badkamer kan een grote spiegel voor een optisch grotere ruimte zorgen. Snel naar de winkel dus!

Badkamermeubels en toebehoren in dezelfde stijl

Eenheid zorgt voor rust en ruimte, maar wordt al gauw saai. Kies daarom voor statement badkameronderdelen in dezelfde stijl maar wél met een wauw-effect. Denk aan een gouden kraan en gouden doucheset. Of een zwarte regendouche en zwart handdoekrek of zwarte toiletborstel. Dit soort ‘standaard’ badkamerelementen zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar, waardoor je toch met simpele accessoires de show kunt stelen. Klik hier voor het assortiment van Mastello met regendouches in verschillende kleuren en ontdek de uitgebreide mogelijkheden.

Verbouwen is dus niet altijd nodig. Met een kleine aanpassingen maak je al gauw een groot verschil!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.