De voordelen van keramische vloertegels

De voordelen van keramische vloertegels

Keramische tegels worden in Nederland steeds populairder. Dat is niets voor niets. Ze zijn makkelijk te leggen en eenvoudig in het onderhoud. Daarnaast zijn de keramische vloertegels ook veelzijdig. Je kan er echt alle kanten mee op; van een gezellig landelijke sfeer tot stoer industrieel. Voor elke woonstijl is er wel een passende keramische tegel. Twijfel je nog over keramische tegels? Lees hieronder dan enkele voordelen.

Voor ieder wat wils

Houd jij van gezelligheid en nodig jij graag mensen uit in een warm en gezellig huis? Dan passen tegels in een houtlook misschien wel bij jou! Keramische tegels bestaan uit een mengsel van zand en klei en worden op een hoge temperatuur gebakken. Aan het einde van dit proces wordt er een toplaagje aangebracht. Hierdoor is er een enorm divers aanbod aan keramische vloertegels omdat dit toplaagje elke kleur of structuur kan aannemen. Zo wordt er bij een houtlook vloertegel een bepaalde structuur aangebracht waardoor de tegels nauwelijks te onderscheiden is van echt hout. Zo profiteer je van de mooie look, maar tegen een lagere prijs. Daarnaast zijn deze tegels veel makkelijker te onderhouden dan een echt houten vloer. Maar houd je liever van een strakke en moderne uitstraling? Dan zijn de betonlook tegels voor jou beter. Wanneer je kiest voor grotere tegels, zijn er minder voegen, waardoor deze vloer ook nauwelijks te onderscheiden is van een betonnen gietvloer.

Warme voeten

Ben je bang dat je koude voeten krijgt bij een keramische vloer? Dat is niet nodig! Keramische tegels zijn op zichzelf redelijk koud, maar kunnen erg goed warmte geleiden. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast kan je in de zithoek bijvoorbeeld een lekker kleed neerleggen als je vloerverwarming niet genoeg vindt.

Gemakkelijk te onderhouden

De tegels zijn gemakkelijk schoon te maken. Voor een gezin met kinderen is een keramische vloer dus ideaal. Je kan de vloer regelmatig stofzuigen en dweilen. De compacte tegels zijn daarnaast erg ongevoelig voor vlekken, krassen of vocht. Een tegel die lang mee gaat dus! Ceramica Vloeren biedt een ruim aanbod in keramische vloertegels. Kijk op de website en laat je inspireren. Voor persoonlijk advies staat het team altijd voor je klaar!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.