Binnenkort verbouwen? Huur een afvalcontainer

Binnenkort verbouwen? Huur een afvalcontainer

Een verbouwing geeft altijd veel afval en vaak ook afval waar je niet op gerekend hebt. Breng je het naar de milieustraat dan moet alles uitgezocht zijn en het heen en weer rijden kost veel tijd. Het is daarom praktisch maar bovendien ook verstandig een afvalcontainer te huren speciaal voor bouwafval. Daar mag al het bouwafval, ongesorteerd, in en hoef je je niet druk te maken over hout, ijzer, of puin. Er zijn wel een aantal zaken die er niet in mogen. Die worden duidelijk aangegeven voordat je gaat huren. Je weet dus precies waar je aan begint bij het gebruik van een afvalcontainer.

De juiste grootte
Afvalcontainers zijn in verschillende groottes te huur. De meest gebruikte maten voor particulier gebruik zijn 4m³, 6m³ en 10m³. De grotere afvalcontainers tot 40m³ zijn weliswaar op aanvraag beschikbaar maar zullen bij een gemiddelde verbouwing niet snel nodig zijn. Vind je het moeilijk in te schatten hoe groot de container moet zijn die je wilt huren, ga dan uit van ongeveer dertien kruiwagens per 1m³ en dat is best veel. Je huurt de afvalcontainer voor vier weken. De prijs die je betaald is all-in per container voor die huurperiode. Dat wil zeggen van levering en weer ophalen tot verwerking van het afval toe, alles is betaald. Je komt dus niet voor onverwachte uitgaven te staan. Het kan zijn dat de afvalcontainer eerder vol is. Dan is het mogelijk de container sneller te laten ophalen. Mocht je er langer gebruik van willen maken kan er per week verlengd worden.

Check de voorschriften
Een afvalcontainer wordt zo dicht mogelijk bij je woning geplaatst. Een goed toegankelijke plek is wel een vereiste want de vrachtwagen die jouw container komt plaatsen moet wel bij die locatie kunnen komen om de afvalcontainer neer te zetten en weer op te kunnen halen. Voordeel is wel dat je er niet altijd zelf bij hoeft te zijn mits de plek goed is aangegeven. Soms is de inhoud van de geleverde afvalcontainer anders dan de inhoud die je besteld hebt. Dat komt door verschillende voorschriften die in verschillende delen van Nederland gelden. Je krijgt altijd een container waarin de hoeveelheid afval waarvoor je de container besteld hebt past. In een aantal provincies is het niet mogelijk een afvalcontainer van 10m³ te plaatsen maar ook dat probleem wordt voor jou opgelost. Informeer bij de gemeente waar je woont naar speciale voorwaarden en eisen wanneer je de container op de openbare weg wilt laten plaatsen. Een goede voorbereiding scheelt veel tijd en ongemak. Je wilt tenslotte wel van het bouwafval af.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.