Welke soorten raamdecoratie kan ik kiezen?

Welke soorten raamdecoratie kan ik kiezen?

Er zijn erg veel verschillende soorten raamdecoratie. Om het simpel te houden zullen we daarom in deze blog alleen ingaan op twee hele populaire soorten: shutters en rolgordijnen. Deze soorten zijn vooral geliefd, omdat er veel controle is op de zonwering en de privacy. Dankzij de verstelbare lamellen kunnen de shutters het licht altijd zo kantelen dat je veel of weinig licht binnenlaat. Dit heeft uiteraard ook invloed op hoeveel privacy je hebt. Qua rolgordijnen zijn er twee opties: doorschijnende of verduisterende rolgordijnen. De keuze van deze twee opties zal bepalend zijn voor de mate van zonwering en privacy.  

De voordelen van shutters  

Shutters zijn een duurzame optie als het gaat om raamdecoratie en ze voegen een decoratief element toe aan het huis. Shutters kunnen op bijna alle soorten ramen worden geïnstalleerd. En ze zijn niet alleen functioneel als raamdecoratie, maar kunnen ook fungeren als scheidingswand in huis. Als je shutters op deze manier inzet, zullen ze een geweldige aanvulling zijn op je interieur. Met een shutters raam als zonwering kan je de lichtinval perfect regelen. Volledig gesloten, open of halfopen. Je kan zelf kiezen hoeveel licht er in huis is. Daarnaast zorgt het voor de privacy die je nodig hebt, doordat mensen van buiten niet goed naar binnen kunnen kijken. Wel kan je zelf nog naar buiten kijken en genieten van bijvoorbeeld je tuin.  

De voordelen van rolgordijnen   

Gebruiksgemak is een van de grootste voordelen van rolgordijnen. Je kan de rolgordijnen namelijk eenvoudig bedienen met een touw of koord en met zijn stijlvolle uiterlijk, past het rolgordijn bij elk interieur. Ze bieden precies de gewenste privacy, want doordat ze in hoogte verstelbaar zijn, bepaal je zelf in welke mate mensen naar binnen kunnen kijken. Daarnaast zorgen rolgordijnen ook voor een goede isolatie. Zo blijft het koel in de zomer en warm in de winter. Dit bespaart energie en uiteindelijk ook geld. Omdat veel ramen een verschillende breedte hebben is het nodig om rolgordijnen op maat te bestellen. Dit verzekert je van een strak resultaat.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.