Hoe monteer je een nestschommel veilig voor je kinderen?

Hoe monteer je een nestschommel veilig voor je kinderen?

Er is niets leukers voor kinderen dan lekker buiten schommel in de speeltuin. Maar wist je dat je ook gewoon kan schommelen op een supergrote nestschommel gewoon in jouw eigen achtertuin. Nestschommels zijn verkrijgbaar is diameters van 90 cm tot wel 120 cm en ze kunnen gewichten dragen tot wel 250 kg. Kies een leuk model uit van Vikingchoice! Ideaal om met al jouw vriendjes en vriendinnetjes te gaan schommelen.

Waar je een goede en stevige nestschommel aan herkent

Als je van plan bent om een nestschommel te gaan kopen is het belangrijk dat je een zo veilig en stevig mogelijke nestschommel koopt. Je wilt tenslotte niet dat de schommel kapot gaat tijdens her schommelen. Dit kan lelijke valpartijen veroorzaken. Een goede nestschommel heeft een frame van staal met een goede kwaliteit polyester bekleding. Bij voorkeur Oxford 600D polyester of beter. Naast de schommel zelf zijn ook de touwen waarmee je de schommel monteert belangrijk. Een goede nestschommel heeft een 4-punts montage met stalen ogen en verstelbare nylon touwen.

Jouw eigen speeltent boven op de nestschommel

Naast dat je nestschommels kunt kopen in verschillende diameters en kleurencombinaties zijn er ook nestschommels met een eigen tipi speeltent. Naast een plek om te schommelen creƫer je hiermee ook een eigen speeltent waarin kinderen kunnen kamperen, spelen en spelletjes kunnen doen. Het canvas wordt om de buitenkant van de schommel gemonteerd en in een puntvorm omhoog getrokken tot waar de schommeltouwen bevestigd zijn.

Hoe je op een veilige manier een nestschommel monteert

Een nestschommel kun je op verschillende methoden monteren. Mocht je de nestschommel aan een uitstekende tak van een boom willen bevestigen zonder de boom te beschadigen, dan kun je het beste twee lus-ogen van touw aan de tak bevestigen of speciale spanbanden met schommelhaken gebruiken. Aan deze 2 montage punten koppel je de schommel vervolgens met karabijnhaken met schroefsluiting. Vind je het niet erg om in de boom te schroeven, of heb je een speeltoestel met stevige balk, dan kun je twee indraaihaken met schroefdraad gebruiken. Een draagbalk of boomtak moet minimaal 10 cm dik zijn om veilig te kunnen schommelen. De minimale afstand tussen de 2 montagepunten is 60 cm of breder. De ideale zitvlak hoogte is minimaal 40 cm vanaf de grond.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.