Bloemen fans opgelet!

Bloemen fans opgelet!

Ook al lijkt het weer nog niks, de lente komt eraan en dat betekent: bloemen! De natuur gaat binnenkort weer in volle bloei. We kunnen lekker naar buiten en de tuin in. Weet jij al wat je deze lente met de tuin gaat doen? Wat dacht je van bloembollen?

Bloembollen

Om bloembollen te laten bloeien in de lente, hadden deze eigenlijk in de herfst geplant moeten worden. Dat kan nu natuurlijk niet meer. Wat wel kan is het planten van zomerbloeiers. Voorbeelden hiervan zijn gladiolen, dahlia’s en begonia’s. Het is dus nog niet te laat om aan lekker aan de slag te gaan met bloembollen. Wist je trouwens dat bloembollen elk jaar opnieuw bloeien? Als je ze eenmaal geplant hebt, hoef je er niet meer naar om te kijken. Hoe makkelijk is dat. Ook makkelijk? Bloembollen kopen kan gemakkelijk online!

De leukste zomerbloeier

Als we nu de tuin in gaan om bollen te planten hebben we daar deze zomer dus profijt van. Maar welke bloembollen moet je dan kiezen. Naast de zomerbloeiers die ik hiervoor al noemde zijn er nog veel meer opties. Maar mijn favoriet op dit moment is de canna bol. De canna plant je in maart of april en bloeit in de zomer. Het worden lelies die heel tropisch ogen. Met sierlijke bloemblaadjes in verschillende vormen en kleuren is dit echt een bijzondere bloem om te zien. Hoe heerlijk om daar straks tussen te zitten in de zomer. Als we weer tropische temperaturen tegemoet gaan, heb ik daar alvast een matchende tropische plant bij.

Hoe te planten?

Als je nog nooit met bloembollen gewerkt hebt is het misschien even de vraag hoe je deze gaat planten. Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Graaf een gat ongeveer zo diep als twee keer de grootte van de bol. Hier leg je de bloembol of meerdere bloembollen in. Gooi het gat weer dicht en geef ze water. Als je het echt helemaal goed wil doen vermeng je eerst nog wat potgrond door de aarde waar de bollen in komen te liggen. Zo gedaan en daarna kun je de hele zomer genieten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.