Hoe kom je de koude dagen tot de lente door?

Hoe kom je de koude dagen tot de lente door?

Nu de feestdagen voorbij zijn, beginnen we langzaamaan weer met z’n alle toe te leven naar het voorjaar en de zomer. De dagen worden gelukkig weer wat langer en de temperatuur gaat ook beetje bij beetje weer omhoog. Toch is het nog lang niet zo ver en hangt er nog een hoop kou in de lucht. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om de koude dagen door te komen.

Kleed je goed tegen de kou

We zijn tegenwoordig allemaal wat schaars gekleed. Niet per sé ordinair, maar wel wat dunnere stofjes etc. omdat we er graag leuk uit willen zien. Maar in huis is dat niet nodig. Het kan lekker zijn om dan een trui over uw overhemd of blouse te trekken om het lekker warm te krijgen. Ook pantoffels en dikke sokken zijn verstandig om aan te trekken. Koude voeten zorgen namelijk over het algemeen voor een koud lichaam.

Ruimtes goed afgesloten houden

De verwarming goed opstoken kan een duur grapje zijn als de energierekening binnen komt. Onbewust laten we in huis veel warmte ontspannen door bijvoorbeeld de deur van de woonkamer of keuken open te laten staan. Hierdoor vliegt de warmte de ruimte uit en draaien we de thermostaat weer wat hoger om het toch warm te krijgen. Door de deuren goed dicht te houden, blijft de warmte beter in de ruimte hangen. Hierdoor hoeft de CV ook minder hard te werken en bespaart u op energiekosten.

Zet de verwarming overdag wat lager

Als we thuis zijn is het lekker om de thermostaat op een graadje of 20 te zetten om een aangename temperatuur in huis te hebben. Echter is dit niet nodig als we niet thuis zijn. Veel mensen werken overdag waardoor we voor niks aan het stoken zijn. Het is hierdoor wel lekker warm als we thuiskomen. In veel woningen hangt tegenwoordig een slimme thermostaat die van afstand te bedienen is. Hierdoor kan van afstand de temperatuur omhoog of omlaag gezet worden. Overdag kan de temperatuur dus best op 14 à 15 graden gezet worden om vervolgens vlak voordat je naar huis gaat, de temperatuur wat hoger te zetten. Zo stookt u alleen op momenten dat het nodig is.

Controleer uw isolatie

Er gaat veel warmte verloren doordat woningen niet goed of slecht geïsoleerd zijn. Het is daarom aan te raden om eens een ronde door de woning te maken en de isolatie te controleren voor het dak, de muren en de vloer. Mocht het isolatiemateriaal op plekken ontbreken of aan vervanging toe zijn, dan adviseren wij PIR isolatie. PIR heeft een zeer goede isolatiewaarde. Hierdoor is het materiaal erg dun te produceren en dus zeer geschikt om aan de binnenkant van de woning te bevestigen. Hierdoor verliest u haast geen ruimte aan de binnenkant van uw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *