Waarom jij je tuin door een tuinman moet laten doen!

Waarom jij je tuin door een tuinman moet laten doen!

Het wordt weer lente en jij wilt lekker kunnen genieten van het mooie weer. Je tuin is je eigen kleine plekje van rust en stilte, of juist voor een gezellig feestje. Maar je tuin ziet er niet uit. Wat kan je er dan aan doen als je de groene vingers er niet voor hebt? Het inschakelen van een hovenier is dan voor jou de oplossing. Met behulp van ze kan jij er weer lekker bijzitten zoals jij dat wilt. 

 

Het onderhouden van de tuin

Zeer waarschijnlijk heb jij in je huis een aantal plantjes of bloemetjes staan. En je weet ook wat er gebeurt als je deze geen voldoende water of zonlicht geeft. Ze gaan dood en dan kan je ze weggooien om vervolgens weer nieuwe te kopen. Precies het zelfde gebeurt in je tuin. Maar dan met veel meer planten tegelijk. Dus onderhouden van je tuin is hartstikke belangrijk als je het er netjes bij wel laten staan.

Niet alleen planten en bloemen kunnen afsterven. Maar er kunnen ook ongewilde stukken groen gaan groeien. Dit heet onkruid. Het groeit meestal tussen de tegels door. De grond krijgt daardoor een groene gloed en ziet er onverzorgd uit. De tuinman zal deze weghalen en er voor zorgen dat de tegels er netjes bij liggen. 

Naast het water geven van het groen en verwijderen van het ongewilde. Brengt hij of zij ook nog is nieuwe bij. Daarmee wordt bedoeld dat er extra bloemen worden geplant voor meer kleur. En het bijhouden van de heg of bosjes die jij hebt. Het knippen van uitstekende takken en bladeren hoort hierbij.

Als laatste is het noodzakelijk dat alle rommel wordt opgeruimd. Gevallen bladeren opvegen, de bruine bladeren eraf halen en het aarde wat er buiten ligt opvegen.

 

Inbrengen van ideeën 

Als de hovenier toch bezig is met tuinonderhoud, zal hij of zij vast wel een keer naar je toe komen met een aantal leuke ideeën wat er allemaal gedaan kan worden in jouw tuin.

Denk dan aan het inbrengen van een moestuin. En dit zal jij achteraf nog leuker vinden ook. Je kan bezig zijn met het eigenonderhouden van je groentes en je leert meteen groene vingers krijgen. Verder een mooi zithoek maken waar jij lekker kan relaxen. Of zelfs een klein grasmatje met een fontein. Het zal allemaal heel creatief worden wat ze bij jou neerleggen.

 

Het is dan jouw eigen keuze of je zoiets wilt laten doen. Als je het bij puur onderhouden van je huidige tuin, is dat prima. Waarom iets verbeteren wat al perfect is.

 

Hoe doen ze het?

Simpel door de planten water te geven komen ze er niet. Er moet zorgvuldig gekeken worden naar wat er allemaal gedaan moet worden. Dit zal geen probleem voor ze zijn aangezien ze in het vak zitten en dus genoeg ervaring hebben opgebouwd. Daarnaast zijn de grootste dingen die gedaan moeten worden voor de meeste al vanzelfsprekend.

Je tuin willen laten onderhouden? Neem dan even contact op met een hoveniersbedrijf en ga lekker de lente en zomer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *