Hier moet je aan denken bij het huren van een grofvuilcontainer

Hier moet je aan denken bij het huren van een grofvuilcontainer

Je wilt een grofvuilcontainer huren, maar je weet niet precies hoe dit in zijn werk gaat. In deze bijdrage geven we je meer informatie over het huren van een grofvuilcontainer. De eerste vraag die mogelijk bij je opkomt is wat er allemaal in een grofvuilcontainer gegooid mag worden. In een grofvuilcontainer mag je grofvuil gooien, zoals bijvoorbeeld huisraad en meubilair. Ook mag je in een grofvuilcontainer bouwafval en sloopafval, steenachtig materiaal en kunststof, plastic en isolatiemateriaal gooien. Hiernaast kan een grofvuilcontainer ook gebruikt worden voor het weggooien van metaalsoorten en een kleine hoeveelheid zand.

 

Wat mag er niet in een grofvuilcontainer?

Ook zijn er bepaalde stoffen die bepaald niet toegestaan zijn om in de grofvuilcontainer te gooien. Zo mag je absoluut geen asbestmaterialen in de grofvuilcontainer gooien. Ook mag je geen chemisch afval in de container gooien. Hiernaast is het verboden om accu’s en de koelkast of de vriezer in de container te gooien. Andere bijtende stoffen of stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid mag je ook niet in de grofvuilcontainer plaatsen. Ook mag je geen autobanden, grond, rubber, zakken huisvuil of dakleer in de grofvuilcontainer plaatsen.

 

Hoe groot moet de container zijn die je gaat huren?

Bij het huren van een afvalcontainer voor grofvuil is het goed om van tevoren te bepalen hoe groot de container moet zijn die je gaat huren. Heb je afval dat in de grofvuilcontainer mag, maar ook afval dat niet in deze container mag? Dan kun je misschien beter meerdere containers huren zodat je van al je afval af kunt. Het is niet verstandig om toch al het afval in dezelfde container te gooien, omdat je hier later problemen mee gaat krijgen. Zorg ook dat je een container huurt waarvan je zeker weet dat deze voldoende van grootte is. Op deze manier kom je niet met afval te zitten dat je niet kwijt kunt. Zorg ook dat je de container op tijd bestelt, zodat je lekker door kunt zonder overspoeld te raken door extra afval.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.