De voordelen van slimme verlichting

De voordelen van slimme verlichting

De voordelen van slimme verlichting

Ben je op zoek naar Smart Home verlichting? Dit heeft verschillende voordelen voor je huis. Het systeem geeft je de mogelijkheid om deze van afstand te bedienen. Zo kun je overal in je huis vanaf je smartphone of tablet zonder moeite het licht aan- en uitzetten. Ook kun je vanaf een andere locatie buiten je huis het licht aanzetten of uitzetten. Stel je bent op je werk en het wordt al donker. Je wilt niet in een donker huis aankomen, omdat je dit niet prettig vindt of omdat je in het donker het lichtknopje moeilijk kunt vinden. In dit geval kun je vanaf je werk of in de auto het licht al aanzetten. Als je dan thuiskomt heb je het licht al aanstaan.

 

Vergeten het licht uit te doen

Het kan ook voorkomen dat je naar je werk gaat of dat je misschien wel op vakantie gaat, maar dat je niet goed weet of je het licht wel hebt uitgedaan. Vroeger belde je dan naar de buurvrouw om te vragen of zij dit even kon controleren. Dit is tegenwoordig niet meer nodig, zeker wanneer je slimme verlichting in je huis hebt. Je kunt vanaf iedere locatie op je smartphone controleren of het licht nog brandt. Brandt het licht nog, dan kun je dit licht gemakkelijk uitzetten, waar je ook bent.

 

Beter voor het milieu

Niet alleen is dit makkelijk, maar het zorgt er ook voor dat je als consument minder energie verbruikt. Waar je vroeger misschien het licht bewust liet branden als je wegging, omdat je niet in een donker huis wilde aankomen ’s avonds, hoeft dit nu niet meer. En als je vroeger was vergeten om het licht uit de doen bij het weggaan, kun je nu overal controleren of je het licht ook daadwerkelijk hebt uitgedaan. Op deze manier is slimme verlichting ook een stuk beter voor het milieu en de energierekening.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.