4 verschillen tussen enkele en duo plisségordijnen

4 verschillen tussen enkele en duo plisségordijnen

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding? Dan ben je vast al het plisségordijn tegengekomen. Dit type raambekleding wint namelijk razendsnel aan populariteit. Niet gek! Het plisségordijn biedt namelijk veel controle over inkijk en lichtinval. Bovendien zijn plisségordijnen geschikt voor vrijwel iedere woonstijl. Heb je besloten dat je ook plisségordijnen wil? Dan ben je er nog niet! Je kunt namelijk kiezen tussen een standaard (enkel) of duo plisségordijn. Wij helpen je graag kiezen! Dat doen we aan de hand van onderstaande verschillen.

 

  1. Stoffen en kleuren

Allereerst speelt de voorkeur voor een bepaalde stof of kleur een keuze. Zoek je bijvoorbeeld transparante plisségordijnen? Bijvoorbeeld om te combineren met overgordijnen? Dan kom je automatisch bij het standaard plisségordijn uit. Duo plisségordijnen zijn namelijk alleen verkrijgbaar in een lichtdoorlatende en verduisterende uitvoering. Wil je graag plisségordijnen in de badkamer? Dan zijn alleen Luxaflex Plissé Shades met DustBlock finish geschikt. Dit is een vocht- en vuilbestendig enkel plisségordijn. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke kleur is de kans groter dat je deze vindt bij een duo plisségordijn. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in meer dan 300 verschillende kleuren!

 

  1. Verduistering

Zowel het enkele als het dubbele plisségordijn zijn verkrijgbaar in een verduisterende variant. Toch bieden ze niet dezelfde mate van verduistering. Voor optimale verduistering kies je het best voor een duo plisségordijn. Bij een duo plisségordijn lopen de bedieningskoorden tussen de twee lagen stof. Bij een enkel plissé gordijn zijn de koorden en de gaatjes waar deze doorheen lopen wel zichtbaar. Door deze gaatjes kan licht schijnen. Daarom worden enkele plisségordijnen voor slaapkamers afgeraden.

 

  1. Isolatie

De dubbele laag stof van een duo plisségordijn zorgt niet alleen voor extra verduistering. Het zorgt tevens voor een hogere isolatiewaarde. Tussen de twee lagen stof blijft namelijk lucht hangen. Deze luchtlaag werkt als een soort barrière: ‘s Zomers wordt hitte geweerd en ‘s winter wordt kou tegen gehouden. Elk duo plisségordijn werkt isolerend, maar voor ultieme isolatie kies je het best voor Luxaflex Architella Duette Shades. Deze zijn voorzien van nóg twee lagen stof. Hierdoor worden wel drie luchtbarrières gecreëerd!

 

  1. Prijs

Uiteraard begrijpen we dat ook de prijs een doorslaggevende factor kan zijn. Ben je vooral op zoek naar goedkope plisségordijnen? Dan kies je het best voor de dubbele variant. In de meeste gevallen ligt de vanafprijs voor duo plisségordijnen namelijk lager. Uitzonderingen kunnen van toepassing zijn. Vooral wanneer je kiest voor een speciale uitvoering. Een lichtkoepel plisségordijn bijvoorbeeld. In dat geval is een standaard plisségordijn juist iets goedkoper.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.