Guide voor het kiezen van een goede barkruk

Guide voor het kiezen van een goede barkruk

’s Morgens aan het ontbijt met een koffie lekker aan de keukenbar zitten. Klinkt goed! Maar dit kan alleen met een goede barkruk. In deze blog zal ik een guide geven voor het kiezen van een barkruk.  

Bepaal de goede afmetingen 

De eerste factor waarmee rekening gehouden moet worden, is de hoogte van de barkruk. Controleer de afstand van de vloer tot de boven- of onderkant van het aanrecht of ontbijtbar. De hoogte daarvan is meestal 90 cm, wat betekent dat een goede zithoogte 60-65 cm is. Dit zal dan leiden tot de beslissing of je een barkruk met vaste hoogte nodig hebt of één die naar wens aangepast kan worden. Het is altijd het beste om ook de breedte van de bar te meten om te zien hoeveel krukken er passen, een algemene regel is om 65-75 cm tussen elke kruk te laten zodat iedereen comfortabel kan zitten. 

Kies een materiaal 

Het materiaal is ook belangrijk bij het kiezen van een barkruk. Een kunststof barkruk is ideaal. Het is relatief goedkoop materiaal dat lang meegaat. Omdat het materiaal makkelijk te bewerken is heb je barkrukken van kunststof in allerlei vormen en maten. Bij een houten barkruk zal je veel minder opties hebben. Ook kan je een kunststof barkruk buiten gebruiken, in tegenstelling tot hout, wat kan roesten. En in tegenstelling tot metaal, wat kan roesten 

Koop gewoon wat je mooi vindt! 

Als de afmeting en materiaal gekozen zijn kan je de barkrukken kiezen op het uiterlijk. Maar voordat je de stijl en afwerking van de barkruk kiest, is het een goed idee om te overwegen in welke kamer van het huis je de barkruk gaat plaatsen, past het bij het decor? Kies een kruk die bij je interieur past en mooi in de kamer staat in plaats van een felle kleur te kopen en dan vervolgens te zien dat deze vloekt bij de rest van de kamer. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.