Droog je kleding duurzaam met een droogkast van AEG

Droog je kleding duurzaam met een droogkast van AEG

Misschien ben je er ooit per ongeluk al achter gekomen, maar misschien nog niet. Sommige kledingstukken worden er echt niet mooier op als je ze droogt in een droogkast. Hieronder vind je een aantal tips welke kledingstukken je wel en niet in de droogkast kan drogen.

Welke stoffen kunnen in de droogkast?

De ene stof droogt beter in een droogkast dan de andere. Het beste advies is natuurlijk om naar het wasetiket van je kleding te kijken. Hier leest je op welke temperatuur je de stof het beste kunt wassen en of de kleding geschikt is om in de droger te drogen.

Over het algemeen kan badkleding, mooie lingerie, panty’s, kleding met veel details en sportschoenen niet gedroogd worden in de droogkast. Verder zijn er ook bepaalde stoffen die niet in de droogkast kunnen. Als het kledingstuk van synthetisch materiaal is gemaakt, wordt het niet aanbevolen om het te drogen in een droogkast. Hiervoor is synthetische stof te gevoelig. Dit is geld ook voor kleding met wol. Wol krimpt als je de kleding in de droger doet. Als de stof vatbaar is voor kreukels, kan deze juist wel in de droger worden gedroogd. De warme lucht uit de droger maakt de plooien op het kledingstuk soepeler. Een spijkerkledingstuk kan ook in de droger. Warme lucht maakt de stof iets zachter en minder gekreukt.

Duurzaam drogen

Drogers zijn tegenwoordig erg duurzaam. De AEG droogkast is een energiezuinig apparaat. Met een uitgestelde start bespaar je op energiekosten door te drogen tijdens daluren. Dankzij de AEG technologie wordt de droogtijd verkort en blijft de temperatuur laag, zodat kleding nooit wordt blootgesteld aan overmatige warmte. Dit zorgt ervoor dat het kledingstuk langer mooi blijft. Zo was je snel en energiezuinig met de AEG Droogkast. Meer informatie vind je in de online winkel Eldi.be.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.