Een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen met deze tips!

Een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen met deze tips!

Iedereen houdt van een mooie tuin. Echter houdt niet iedereen van het onderhouden ervan. Daarom geven wij wat tips voor het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin!

Veel grind

De eerste tip is om veel grind te gebruiken in je tuin. Met grind kun je makkelijk delen opvullen, en het kost amper onderhoudt! Je hoeft grind namelijk niet schoon te maken of te vervangen. Je legt het weg, en klaar! Het enige wat je af en toe zult moeten doen is even met de hark er door heen gaan, om te voorkomen dat er onkruid tussen groeit. Grind haal je natuurlijk bij Warentuin.

Weinig tegels

Veel mensen denken bij een onderhoudsvriendelijke tuin aan een tuin met veel tegels. Want; tegels hebben geen onderhoud nodig. Toch? Fout! Tegels kosten meestal juist wél veel onderhoud. Tegels krijgen namelijk naar verloopt van tijd door regen en bladeren een groene aanslag. Dit is niet alleen lelijk, maar ook gevaarlijk. Je kunt er namelijk makkelijk door uitglijden! Het is dus zaak dat je de tegels schoon houdt van groene aanslag. En dat is meer werk dan je denkt! Heb je toch veel tegels in je tuin, zorg dan dat je deze impregneert. Hierdoor voorkom je een jaar lang dat er groene aanslag op komt.

Planten

In plaats van tegels zul je dus iets anders in je tuin moeten zetten. Planten wel te verstaan! Nu denk je waarschijnlijk; “planten hebben toch ook veel onderhoud nodig?”. Dat is echter niet altijd het geval. het ligt er namelijk aan welke soort planten je kiest! Haagplanten, bomen en heesters hebben bijvoorbeeld amper onderhoud nodig. Ook laten deze geen blad vallen in de herfst en in de winter, wat weer opruimwerk scheelt.

Een andere tip als het gaat om planten, is om zoveel mogelijk dezelfde soort planten te nemen. Iedere plantensoort heeft namelijk weer ander onderhoud nodig. Door dezelfde planten te nemen, kun je in één keer alle planten tegelijk onderhouden in plaats van iedere plant afzonderlijk!

Geen sierpotten

Sierpotten zijn misschien mooi, maar vergen wel extra onderhoudstijd. Je zult namelijk iedere pot afzonderlijk moeten onderhouden! Vermijd sierpotten dus zoveel mogelijk voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *