Met deze planten krijg je zeker dat tropische vakantiegevoel thuis

Met deze planten krijg je zeker dat tropische vakantiegevoel thuis

Door het coronavirus zijn al vele reizen geannuleerd. Nu je dat tropische vakantiegevoel niet kunt beleven op vakantie, kun je dat gevoel maar beter in huis halen. In dit artikel zetten wij onze favoriete tropische planten voor binnen op een rij.

Mighty Joe

Deze plant wordt ook wel de bananenplant genoemd. Met de aankoop ben je over drie jaar voorzien van je eigen bananen. De grote bladeren zorgen al snel voor die tropische indruk. Ook iets wat goed is om te weten: de bladeren van de bananenplant stoten vocht uit en dus zorgt deze plant voor een hogere luchtvochtigheid.

Chunee

De Chunee, wij Nederlanders noemen deze plant vaak de olifantspoot. Deze plant heeft geen slurf, maar is zo genoemd, omdat de stam van deze plant veel weg heeft van een olifantspoot. Oorspronkelijk komt deze plant uit Mexico en groeit daar op rotswanden. Deze plant is ook te vergelijken met een cactus of vetplant. Deze planten slaan namelijk ook water op en in het geval van de Chunee gebeurt dat in de stam.

Wally

In het Nederland noemen wij deze de waaierpalm. Met deze plant denk je meteen aan tropische vakantiebestemmingen. Deze plant is zowel voor binnen als buiten bestemd. Ben je op zoek naar extra sfeer in je huis? Kies dan voor deze plant.

Olli

Van de ene olifanten plant gaan we naar de andere: olifantsoor. Deze kenmerkt zich door de prachtige hartvormige bladeren, net als de oren van een olifant en vandaar ook deze benaming.

Juul

De Juul is een relax plant. Deze goudpalm heeft het allemaal en is tevens ook erg luchtzuiverend. Door deze eigenschap behoort deze plant in het rijtje van meeste gezonde kamerplanten. Geef Juul water en zonlicht en hij groeit zo tot aan het plafond. Deze plant komt oorspronkelijk uit de jungles van Madagascar en worden gemiddeld zo’n 10 meter lang.

Kwekerij de Groot

Wil je een van deze toffe zomerplanten? om toch nog het tropische gevoel binnenshuis te halen. Bezoek dan eens kwekerij de Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *