De voor-en nadelen van een zelfreinigende kattenbak

De voor-en nadelen van een zelfreinigende kattenbak

Een zelfreinigende kattenbak: de droom van elke kattenouder, toch? Of misschien niet. Hoewel een zelfreinigende kattenbak ideaal klinkt, wordt deze niet altijd door elke kat geaccepteerd. Ontdek wat de voor- en nadelen zijn om te beslissen of het een schot in de roos is bij u thuis.

Als je van je kat houdt, maar niet van de stank en rommel van kattenbakvulling houdt, is een zelfreinigende kattenbak misschien de juiste keuze voor je huis. En u zult deze verandering niet alleen waarderen: katten, kieskeurig in hun gewoonten, zullen meestal fans zijn van de verbeterde netheid in zelfreinigende kattenbakken. Sommige katten zullen echter worden afgeschrikt door de mechanismen waardoor ze werken. Ontdek hoe deze kattenbakken werken, en de voor- en nadelen.

HOE ZELFREINIGENDE LITTERBAKJES WERKEN

Zelfreinigende kattenbakken zijn uitgerust met een methode om te detecteren wanneer uw kat in de kattenbak zit – een bewegings- of gewichtssensor. Een paar minuten nadat uw kat zijn bedrijf in de kattenbak heeft beëindigd en is vertrokken, zal de zelfreinigende kattenbak het kattenbakvarken harken en eventuele bosjes in een apart compartiment deponeren. Sommige units draaien om het afval te scheiden. Het compartiment met al het afval is ingesloten en afgezet, zodat de geur niet schadelijk is. Sommige zelfreinigende kattenbakken gebruiken speciaal afval en andere zijn ontworpen om te werken met wat u al gebruikt.

Sommige eigenaren klagen dat de mechanismen die worden gebruikt om het schone strooisel van het vuile strooisel te scheiden, kunnen vastlopen of breken, maar over het algemeen lijken de kattenbakken goed te werken.

VOORDELEN

  • Afscheid van een vaag stinkend gebied rond de kattenbak.
  • U hoeft niet dagelijks met zwerfafval om te gaan.
  • Eenvoudig afval weggooien – hoewel u niet vergeet dat u uiteindelijk het compartiment van het afval moet legen. U bent dus niet ontsnapt aan het volledig omgaan met de kattenbak.

NADELEN

  • De initiële kosten van de kattenbak zullen hoger zijn dan van een eenvoudig plastic bakje. De prijs voor zelfreinigende kattenbakken varieert van honderd dollar tot bijna vierhonderd dollar aan de hoge kant. Sommige van deze kattenbakken vereisen ook dat u wegwerpbakken en speciaal afval koopt.
  • Sommige katten zullen de beweging een beetje alarmerend vinden – ook al zijn ze niet binnen wanneer het harken plaatsvindt – en ze zullen misschien terughoudend zijn om de zelfreinigende kattenbak te gebruiken. Houd er rekening mee dat katten vaak afkerig zijn van verandering, dus een periode van gemak kan nodig zijn.

 

  • Het schoonmaakproces nadat uw kat de faciliteiten heeft gebruikt, kan een beetje luid zijn, wat zowel voor katten als voor eigenaren hinderlijk kan zijn, vooral als de schoonmaak in de late uurtjes van de avond plaatsvindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *