Zo kan je je keuken een frisse look geven

Zo kan je je keuken een frisse look geven

Is het misschien weer tijd voor een nieuwe keuken of wil je je keuken een andere look geven? Je kunt natuurlijk naar een keukenboer gaan, maar je kunt ook al een aantal dingen zelf doen waardoor je keuken een totaal andere uitstraling krijgt. Onderstaand hebben we twee materialen voor je geselecteerd, met elk een idee erbij. Ze zijn zeker de moeite waard om een keer uit te proberen!

Maak gebruik van hout
Wanneer je enkel een aanrecht hebt met kastjes is het heel erg makkelijk om de kastjes boven het aanrecht te verwijderen. Wanneer je een beetje handig bent lukt dit zeker. Daarnaast is het van grootbelang dat de achterwand in een egale kleur wordt geschilderd. Ga bijvoorbeeld voor egaal zwart of wit. Vervolgens is het tijd om te gaan shoppen bij verschillende houtbewerkers in het land. Wat je nodig hebt zijn twee grote boomstam planken en 4 plankdragers. Door de plankdragers aan de muur te monteren kunnen de planken daarop rusten. That’s it! Je hebt nu een authentieke uitstraling in je keuken gecreëerd door middel van hout én je kunt al je spulletjes kwijt.

Maak gebruik van glas
Een glazen achterwand in de keuken is ook zeker een aanrader. Op deze manier creëer je kunst in je keuken. De achterwanden van glas zijn modern en stijlvol. Ze geven allure aan het huis. Keuken achterwanden hebben als voordeel dat ze op maat uit één stuk worden gemaakt. Er zijn dus geen voegen te zien. Naast de artisticiteit biedt een glazen achterwand in de keuken ook praktische voordelen. Zo zijn ze vaak kras vast, brandwerend en schok- en stootbestendig. Ook is het een fijne manier om te poetsen, je krijgt alles er zo af! Wanneer je al een keuken hebt is dit dan ook zeker een leuke manier om je keuken een opkikker te geven.

Hout en glas zijn dus de twee materialen die jij nodig hebt om je keuken een andere uitstraling te geven. We adviseren je een moodboard te maken met verschillende kleuren en stijlen en zo te kijken welk materiaal het beste bij jou wensen past!

Pak ook je keukentafel aan
De sfeer van de keuken hangt niet alleen af van het keukenmeubel zelf. Ook de keukentafel is een opvallend object in de keuken dat sfeerbepalend is. Om je tafel leuk aan te kleden kun je gebruik maken van tafelzeil. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende motiefjes verkrijgbaar! Zo kun je kiezen uit tafelzeil met steigerhouten print, een tafelkleed met een brocante uitstraling. En voor de mensen die veel van kleuren houden zijn er zelfs hele kleurrijke tafelzeilen van Blond Amsterdam verkrijgbaar. Als je je tafel vervolgens nog leuk decoreert met enkele woonaccessoires creëer je een heerlijke woonkeuken vol met gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *