Welke steiger voor de verbouwing van mijn huis?

Welke steiger voor de verbouwing van mijn huis?

Wanneer je aan je huis gaat klussen is een steiger onmisbaar. Op een steiger heb je namelijk veel meer bewegingsvrijheid en veiligheid dan op een ladder. Maar welke steiger heb je eigenlijk nodig? Er zijn namelijk verschillende soorten steigers… In dit artikel kom je er meer over te weten!

Binnen verbouwen? Kies de kamersteiger!

Wanneer je binnen gaat klussen is de keuze snel gemaakt. In dit geval kies je namelijk voor een ‘kamersteiger’! Deze zijn speciaal gemaakt voor binnenshuis. Hierdoor zijn ze dus een stukje smaller en lager dan reguliere steigers. ideaal dus voor het verven van je binnenmuren! Ga je buitenshuis verbouwen, dan is een kamersteiger echter niet geschikt. Dit heeft niet alleen met de hoogte te maken, maar ook omdat kamersteigers gemaakt zijn voor een volledig vlakke ondergrond. De grond buiten is meestal niet volledig vlak. Daarom heb je voor buitenklussen de volgende opties:

Een rolsteiger voor buitenklussen

De meest gebruikte steiger voor buitenklussen is de rolsteiger. Deze heeft onderaan wielen zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je hoeft hem dus niet steeds opnieuw op en af te breken als je verderop aan het werk moet! Rolsteigers kun je kopen op Rolsteiger.net.

Naast rolsteigers zijn er nog diverse andere steigers voor buiten:

De staande steiger

De staande steiger kent iedereen wel. Deze is eigenlijk hetzelfde als de rolsteiger, maar dan zonder de handige wielen eronder. In plaats daarvan staat deze gewoon op buizen. De staande steiger wordt vooral ingezet voor klussen die lang duren.  Bij een staande steiger is het extra belangrijk dat deze stevig wordt vastgemaakt. Waar een rolsteiger namelijk alleen weg zou rollen bij extreem harde wind, kan een staande steiger daadwerkelijk omvallen.

Een gevelsteiger?

Weer een ander soort steiger is de ‘gevelsteiger’. Deze wordt op maat gemaakt van de betreffende gevel. De gevelsteiger wordt vooral door bouwbedrijven gebruikt bij hele grote projecten. Zo zie je dit steiger type bijvoorbeeld vaak tegen grote winkels, kantoorgebouwen en appartementencomplexen. Voor particulier gebruik is deze echter minder geschikt. Voor het verbouwen van de buitenkant van je huis zul je dus een keuze moeten maken uit de twee bovenstaande types.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *