Rioolstank in huis? Zo kom je ervan af

Rioolstank in huis? Zo kom je ervan af

Een rioolstank in huis is niet alleen vervelend, maar ook slecht voor je gezondheid. Je wilt er dus ongetwijfeld snel van af, of je het nu slechts in sommige ruimtes tegenkomt of juist door het volledige huis. Een rioolstank duiden op ernstige problemen met het leidingwerk van het riool. Ook kunnen er andere problemen ontstaan, zoals een plaag van rioolvliegjes. Je doet er dus goed aan de oorzaak van de stank snel te achterhalen en te verhelpen. Maar wat kan een rioolstank veroorzaken, en hoe kom je er zo snel mogelijk van af? In dit blog vertellen we je er alles over!

 

Wat veroorzaakt een rioolstank?

Een vieze rioollucht in huis kan diverse oorzaken hebben, waardoor het lastig kan zijn zelf de precieze oorzaak te achterhalen. Merk je dat de stank voornamelijk de kop opsteekt wanneer er een flinke regenbui over is getrokken? Dan komt de vieze geur waarschijnlijk door en probleem met de ontluchting van de leidingen. Wanneer het regent, belandt er in één keer veel water in het riool. Dat zorgt ervoor dat de lucht in het riool omhoog gedrukt wordt. Wanneer het geen weerstand tegenkomt, kan het dus eenvoudig het huis binnenkomen. Een rioolstank kan echter ook het gevolg zijn van een ernstiger rioolprobleem, zoals een gebroken leiding of een lekkage. Dat kan veel schade aan het huis veroorzaken.

 

Hoe vind je de oorzaak?

Het is lastig zelf de oorzaak van een rioolstank op te sporen. Dat komt doordat de geur van het riool zeer penetrant is en dus al vanaf een grote afstand op te merken is. Het is zo dus moeilijk de precieze locatie van een mogelijke lekkage op te sporen. Gelukkig kan een ontstoppingsdienst je hierbij helpen, bijvoorbeeld door een stankdetectie uit te voeren. Daarbij wordt de bron van de rioolgeur nauwkeurig vastgesteld, en kan het probleem snel verholpen worden. Ook bij andere rioolproblemen kan zo’n ontstoppingsbedrijf je bijstaan. Is bijvoorbeeld je riool verstopt? Dan kunnen de monteurs dat vaak al binnen een half uur verhelpen.

 

Elk rioolprobleem verholpen

Een probleem met je riool, zoals een nare stank in huis, kan veel problemen opleveren. Twijfel dus niet te lang met het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf om de problemen snel en efficiënt te verhelpen. Dat kan ernstige schade en gezondheidsproblemen voorkomen en zorgt ervoor dat je niet lang last hebt van vervelende luchtjes in huis.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.