Een zwembad kopen – Dit moet je weten over een bovengronds zwembad

Een zwembad kopen - Dit moet je weten over een bovengronds zwembad

De zomer is hier voordat je het weet. In de zomer is het heerlijk om te ontspannen in een zwembad. De realiteit is dat veel mensen niet klaar zijn voor een permanent zwembad, of dat het niet mogelijk is om er een te hebben. Wil jij toch graag een zwembad kopen? Dan zijn er ook nog wat andere mogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen voor een zwembad dat niet permanent is. Deze wordt ook wel opbouwzwembad genoemd. Het hebben van een bovengronds zwembad heeft veel voordelen. Hiervan moet je je bewust zijn voordat je er een koopt. Laten we dus eens kijken.

Voordelen van een bovengronds zwembad

Er zijn professionals nodig om de grond te graven, te egaliseren en te isoleren voor een in de grond gelegen zwembad. Het toevoegen van een bovengronds zwembad kan echter zelf worden gedaan en is gemakkelijker en sneller op te zetten. Met andere woorden, het is eenvoudig te installeren en te verwijderen. Bovendien is het prijsverschil tussen een inbouw zwembad en een opbouwzwembad aanzienlijk. Je kunt tot tienduizend euro besparen door een bovengronds zwembad te installeren. Als je een zwembad wilt kopen, moet je rekening houden met veiligheidsvoorzieningen, zoals 120 cm hoge hekken om de kans op ongelukken te verkleinen. Als veiligheid een punt van zorg is, bedenk dan hoe bovengrondse zwembaden veiliger zijn omdat ze een hoger instappunt hebben (ongeveer 130 cm′). Door het hogere instappunt is de kans kleiner dat mensen per ongeluk vallen.

Onderhoud van bovengronds zwembad

Hoewel een bovengronds zwembad een draagbaar zwembad is dat je van de ene naar de andere plaats kunt verplaatsen, betekent dit niet dat het geen onderhoud nodig heeft. Sterker nog, je moet meer aandacht besteden aan het onderhoud als je wilt dat het lang meegaat. In dit geval maakt de grootte van het bovengrondse zwembad niet uit. Dus of je bovengrondse zwembad nu een rechthoekig of een rond zwembad is, de behandeling is hetzelfde. Ten eerste is het beter om een​​dompelpomp in je huis te installeren als je eenmaal een bovengronds zwembad hebt. De dompelpomp vergemakkelijkt het legen van het zwembad. Ten tweede moet je het bovengrondse zwembad afdekken met een deken om het te beschermen tegen direct zonlicht. Dit komt omdat een bovengronds zwembad meestal is gemaakt van rubber, plastic of glasvezel, die allemaal gevoelig zijn voor zonlicht. Ten derde moet je ervoor zorgen dat de kwaliteit van het water in het zwembad altijd in goede staat is door regelmatig pH- en chloorniveautests uit te voeren. Hoewel je na gebruik altijd het water in het zwembad afvoert, moet je de watertoestand toch nog een keer controleren nadat je het zwembad weer hebt gevuld voordat je het weer gaat gebruiken. De kwaliteit van het bovengrondse materiaal, die door ouderdom en gebruik kan veranderen, kan namelijk van invloed zijn op de waterkwaliteit.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.