Hoe voorkom ik blessures?

Hoe voorkom ik blessures?

Leer de juiste techniek

Begin geen nieuwe oefening zonder eerst de juiste vorm te leren. Om de juiste vorm te leren, werkt u thuis of in de sportschool met een trainer, of raadpleegt u een fysiotherapeut om u te helpen een training op maat te maken voor uw gezondheidstoestand en fysieke capaciteiten. Zie Personal training Utrecht als je in de buurt van Utrecht woont.

De juiste uitrusting

Koop een paar stevige, comfortabele sneakers die een goede ondersteuning van de voet bieden en een gedempte hiel hebben om de schokken te absorberen. Draag losse, comfortabele kleding die u ruimte geeft om te bewegen en te ademen.

Begin geleidelijk aan

Spring niet in een nieuw oefenprogramma. “Het grootste risico op letsel komt met het veranderen van een trainingsprogramma of het toevoegen van een nieuwe oefening,” zegt Dr. Berkson. Begin langzaam. Als u bijvoorbeeld aan het fietsen bent, zet de besturing van de fiets op de laagste snelheid en spanning, en trap de eerste paar keer slechts een paar minuten op de pedalen. Verhoog de snelheid en de intensiteit pas als je er klaar voor bent.

Opwarmen

Koude spieren zijn kwetsbaarder. “Een goede opwarming kan de bloedstroom naar de werkende spier verbeteren en de stijfheid verminderen, waardoor het risico op letsel mogelijk afneemt”, zegt Dr. Berkson. Uw warming-up moet actief zijn, wat betekent dat u vijf tot tien minuten loopt of dynamische rekoefeningen doet, zoals arm- of beenliften. Vermijd passieve stretchoefeningen waarbij je een houding aanneemt en vasthoudt, want die kunnen leiden tot spierscheuren.

Blijf gehydrateerd

Als je traint, zweet je, en dat betekent dat je een deel van de essentiƫle vloeistoffen verliest die je lichaam nodig heeft om je door je trainingsprogramma te loodsen. Probeer een glas water te drinken voordat u gaat sporten, en neem dan elke 15 minuten een paar slokjes water in de loop van uw routine.

Afkoelen

Sluit uw training af met een langzame wandeling of een zachte rekking gedurende vijf of tien minuten om af te koelen en flexibel te blijven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.