Dé kozijntrends van 2021

Dé kozijntrends van 2021

Om toegevoegde waarde aan je woning te bieden is het essentieel om je woning goed te onderhouden. Denk hierbij ook aan kozijnen die om een bepaalde tijd vervangen moeten worden. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het verstandig om te kijken wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van ramen en deuren. Denk bijvoorbeeld aan levensduur, duurzaamheid of onderhoud. Hieronder vind je een aantal kozijntrends.

Duurzaamheid

Al jaren speelt duurzaamheid een belangrijk rol op het gebied van woning en interieur. Ook in 2021 is duurzaamheid nog steeds een belangrijk aspect op het gebied van ramen en deuren. Houten kozijnen isoleren goed, maar moeten vaker onderhouden worden. Aluminium daarentegen isoleert juist minder goed. Pvc ramen en deuren zijn daarom de beste oplossing.

Onderhoud

Zoals al eerder is benoemd heeft hout meer onderhoud nodig. Verf laat op den duur los en moet daardoor goed onderhouden worden. Bij ramen en deuren die gemaakt zijn van pvc of aluminium heb je bijna geen omkijken naar. Met normaal schoonmaakmiddel en een doekje kan je de kozijnen en deuren gemakkelijk schoonmaken. Het is af te raden om hiervoor een schuurspons te gebruiken omdat dit mogelijk krassen kan veroorzaken.

Levensduur

Uiteindelijk zullen alle ramen en deuren een keer vervangen moeten worden. Maar de een wat sneller dan de ander. Pvc gaat minstens 50 jaar mee. Aluminium zou ook kunnen maar hout moet sneller vervangen worden waardoor dit de minst goede optie is.

Prijs

Het is moeilijk om de totaalprijs van kozijnen te bepalen. Je moet namelijk de aanschafwaarde vergelijken met de energiebesparing die het gaat opleveren. Pvc ramen en deuren zijn over het algemeen het goedkoopste. Pvc heeft een hoge isolatiewaarde, weinig onderhoud nodig en is erg duurzaam. Hout is wat duurder en heeft meer onderhoud nodig maar is ook een goed optie. Aluminium is over het algemeen de meest dure optie.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.