De belangrijkste trends in raambekleding van dit moment

De belangrijkste trends in raambekleding van dit moment

Raambekleding is de manier om jouw interieur op te leuken en deze daarnaast af te schermen van de buitenwereld op bepaalde momenten. Zo zijn er jaloezieën in allerlei vormen, maten en van diverse materialen, maar je kunt ook kiezen voor rolgordijnen, klassieke gordijnen of juist lamellen. In dit grote aanbod zijn er ook een aantal trends te ontdekken die hier voor je uiteen worden gezet. Voor welke trend op het gebied van raambekleding ga jij?

 

1. Aluminium als materiaal kiezen

 

Dit materiaal wordt steeds populairder, vanwege zijn sterke, duurzame aspect. Ook binnen de wereld van raambekleding is het gebruik van aluminium een steeds groter onderwerp. aluprof.eu/nl biedt bijvoorbeeld ook diverse constructies van aluminium in ramen en deuren aan vanwege de voordelige warmte-isolatie, inbraakwering, vuurbestendigheid en rookdichtheid. Overigens is het esthetisch gezien ook voordelig om aluminium raambekleding in huis te halen, aangezien het perfect bij ieder interieur past.

 

2. Donker durven gaan

 

Kiezen voor donkere raamdecoratie hoort thuis in het rijtje van raambekledingtrends van dit moment. Mensen kiezen steeds meer voor gordijnen met diepe tinten, zoals donkere rolgordijnen of zwarte jaloezieën. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit, maar versterkt ook de functie van gordijnen; het buitenhouden van licht en een kamer donker kunnen afsluiten. Donkere kleuren in gordijnen in de slaapkamer, keuken of woonkamer zorgen overigens ook voor een luxe uitstraling. Combineer het op de juiste manier en durf lekker donker te gaan met jouw raambekleding.

 

3. Duurzame gordijnstoffen nemen

 

Om het duurzaamheidsaspect nog verder uit te breiden, worden ook andere duurzame stoffen gebruikt en gekozen voor in gordijnen. Er worden namelijk steeds meer gerecyclede grondstoffen gebruikt, zoals oude, gebruikte PET-flessen en spijkerbroeken. Door deze nieuwe, duurzame stoffen draag jij op een groene manier bij aan het ontlasten van het milieu. Ook zien deze duurzame gordijnen er heel leuk uit in het interieur en zorgen voor een fijne akoestiek in huis. Ook deze raamdecoratie is voorzien van een voordelige isolerende werking, waardoor licht, kou en pottenkijkers buiten gehouden kunnen worden.

 

4. Licht doorlatende gordijnen voor in huis

 

Waar ook steeds meer mensen voor kiezen wat betreft raambekleding is het fenomeen van de “inbetween” gordijnen, oftewel licht doorlatende gordijnen. Deze aankleding in het interieur zorgt voor meer privacy, maar behoudt tegelijkertijd de frisheid en lichtheid van een huis door de ramen. Het is zodoende het ideale middel om zonlicht enigszins af te remmen, maar niet tegelijkertijd geheel buiten te sluiten. Overdag kunnen nieuwsgierige voorbijgangers buiten gehouden worden, terwijl je ’s avonds een aangename sfeer kunt creëren door de gordijnen dicht te doen.

 

5. Stijlvolle vouwgordijnen

 

Tot slot is de trend van dunne gordijnen in combinatie met stijlvolle jaloezieën een veel voorkomend fenomeen tegenwoordig. Zo kun je genieten van het beste van twee werelden in één vorm. Tevens blijft de vensterbank op deze manier bij het interieur betrokken, zelfs als de gordijnen gesloten zijn.

 

Of je nou kiest voor aluminium, donker, duurzaam, licht doorlatend of twee in één, deze raambekledingtrends geven sfeer aan jouw interieur!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.