4 tips voor kamerhuur

4 tips voor kamerhuur

Ga je dit jaar studeren en wil je graag op kamers gaan? Of ben je al aan het studeren en ben je toch van plan om een kamer te zoeken? Vaak is het erg lastig voor studenten om de juiste kamer te vinden. Dit komt omdat er op het moment meer vraag is dan aanbod en daarom is er simpelweg niet zo heel veel keus. Maar er zijn natuurlijk altijd tips die meehelpen met het zoeken naar de juiste kamer!

Community

Een community is vaak echt een goede tip die erg nuttig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan facebook groepen met studentenkamers of kamerhuur in een bepaalde regio. Hier worden vaak berichten in gepost met als voorbeeld mensen die opzoek zijn naar een nieuwe kamergenoot. Deze zijn groepen zijn erg handig voor je netwerk en je kansen op een kamer.

Netwerk

Zoals hierboven eigenlijk al werd gezegd is je eigen netwerk ook erg belangrijk. Je kan je eigen netwerk vergroten door bijvoorbeeld deel te nemen aan dit soort community ’s . LinkedIn is ook zo’n platform waar je berichten op kan posten die mensen weer kunnen delen. Hierdoor is de kans ook al aanwezig dat je verschillende kamers voorbij ziet komen door alleen het gebruik van je eigen netwerk. Facebook kan hiervoor ook erg handig zijn.

Bezichtigen

Wanneer je eenmaal een kamer hebt gevonden die je wilt gaan bezichtigen is het natuurlijk belangrijk dat je op een aantal zaken gaat letten. Meestal zijn huurkamers niet zo groot en is er een gebrek aan ruimte. Ook hier zijn een aantal tips voor zoals een hoogslaper, deze kan je namelijk combineren met een bureau waardoor je veel ruimte bespaart. Een hoogslaper met bureau is een zo’n oplossing en zo zijn er nog talloze tips. Maak voor jezelf een prioriteitenlijst met wat je belangrijk vind aan een kamer en zo weet je waar je op moet letten tijdens het bezichtigen.

Kosten

En om natuurlijk niet te vergeten is het van uiterst belang dat je van tevoren duidelijk je kosten op een rijtje brengt. Bepaal voor jezelf hoeveel je uit wilt gaan geven aan een kamer want er moeten natuurlijk ook nog andere rekeningen betaalt worden. Door overzicht te houden weet je waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *